Conform celei mai recente Ordonanțe Militare emise în România, deplasarea persoanelor în afara locuinței este permisă după ora 22.00, numai din motive justificate.

Polițiștii bistrițeni, alături de jandarmi, au ieșit aseară pe străzile din Bistrița atât pentru a avertizat populația să rămână în case, dar și pentru a-i legitima pe cei care au circulat cu mașina sau pe jos, după ora 22.00.

UPDATE: Forțele de ordine (polițiști, jandarmi, polițiști locali) au depistat 21 de cetățeni care se deplasau pe raza unor localități din județul Bistrița-Năsăud, fără a se afla în vreuna dintre situațiile permise de ordonanța militară nr. 2. Față de aceștia, s-au dispus sancțiuni contravenționale în valoare de 16.500 de lei.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numeși prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie 2020.

1 COMENTARIU

  1. Nopo… amu… ” arme ” … ! Armele sunt in dotarea fortelor de ordine publica oricum, nu ptr ca-i ” coronavirus ” ! S-apoi ptr romanasii nostri nu ” arme ” trebuie ci BOTA, PARUL DIN GARD SI SCORBACIUL CU BUBE … ca sa-i maie din urma ca pe vite … ( cu mine-n frunte ca nici io nu-s mai bun fiti linistiti ) .
    Asa stie si asa intelege romanul nostru ordinea si disciplina … , mai ales dupa ce a ” crapat ” Epoca Ceausescu ! Nu degeaba afirma strainii despre noi ca suntem un popor prost guvernabil , ca sa nu-i zic total neguvernabil … !

SPUNE-TI PAREREA