Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a insistat pe măsurile de protejare a persoanelor în vârstă.

Acesta a declarat într-un interviu pentru Mediafax că părinții nu trebuie să meargă în vizită cu nepoții la bunici, iar dacă stau în aceeași casă, bunicii sau persoanele în vârstă trebuie izolate de cei tineri care ies afară.

 „Este o recomandare care trebuie dată tuturor. În privința persoanelor în vârstă: vedeți că în cadrul ordonanței militare a ieșit și solicitarea către autoritățile publice locale de a identifica persoanele în vârstă care nu au susținători care să le aducă mâncare, care să le aducă ce au nevoie, pentru că trebuie să evităm să-i lăsăm pe oamenii aceștia, ei sunt cei mai vulnerabili la acest moment. Și e foarte important să înțeleagă familiile acest lucru. Nu te duci acolo în vizită la bunici, nu te duci cu copiii, cu nepoții în vizită la bunica. Nu-i amesteci! Dacă stați în aceeași casă, atunci bunica trebuie să fie cât mai posibil izolată, sau bunicul, sau persoană în vârstă, de restul persoanelor tinere care circulă afară. Ăsta este singurul mod prin care putem să protejăm persoanele cele mai vulnerabile la acest moment și acestea sunt persoanele în vârstă”, a spus Raed Arafat.

Sursa: edupedu.ro

SPUNE-TI PAREREA