Parchetul de pe lângă judecătoria Bistrița-Năsăud a întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul unei femei din comuna Salva, care a fost infectată cu COVID-19. Femeia a fost transportată la spital și a intrat în contact cu mai multe cadre medicale, care nu erau echipate corepunzător pentru a se proteja. Doi angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud au fost plasați în izolare, în urma intervenției.

Dosarul penal a fost deschis pe 21 martie.

Potrivit comunicatului de presă, femeia a fost internată, pe 15 martie, în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, cu simptome de febră şi tuse iritativă, primele simptome avându-le la domiciliu pe 5 martie.

Pe 20 martie, starea pacientei s-a agravat brusc, fiind transferată la secţia ATI a SJU. Aceasta a fost testată pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul de boli infecţioase Cluj-Napoca.

„La internare, pacienta a declarat că nu ştie să fi fost în contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19 sau cu persoane întoarse recent din străinătate şi nici nu a călătorit în ultimele 14 zile în străinătate”, se arată într-un comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Conform unor surse neoficiale, femeia se ocupa cu comercializarea de baticuri, și se deplasa în alte localități. De asemenea, e posibil ca mai multe persoane să fi venit la ea cu scopul de a-i cumpăra marfa.

SPUNE-TI PAREREA