Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locațiilor de carantinare. De asemenea, jandarmii execută pe raza județului, acțiuni pentru monitorizarea prezenței persoanelor izolate la domiciliu în echipe mixte cu IPJ BN și în patrule independente.

În ziua de 22.03.2020, intervalul 08.00 – 23.00, jandarmii au executat în patrule independente în contextul acțiunilor de prevenire COVID 19 și au efectuat controale în 8 localități – 31 de locații, verificănd 83 de persoane.

În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID 19, un număr de 71 de jandarmi, astfel: misiuni de pază si protectie la centrele de carantinare, în patrule mixte cu poliția și în patrule de jandarmi – pentru verificări la domiciliu ale persoanelor izolate.
Totodată, jandarmii execută acțiuni specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Și polițiștii din Bistrița-Năsăud acționează în permanență pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, politistii bistrițeni au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 921 de persoane, nefiind constate nereguli. De asemenea, 424 de societăți comerciale au fost controlate pentru asigurarea suspendării activității, fiind aplicată o sancțiune contravențională cu avertisment.

Polițiștii bistriteni continuă să acționeze integrat, în echipaje mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Bistrița-Năsăud cu persoane care revin din afara granițelor României.
În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID 19, un număr de 170 de agenți ai IPJ și Poliția Locală.

Menționăm faptul că, până la această dată, ca urmare a nerespectării obligațiilor privind izolarea, polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.100 de lei. De asemenea, pentru abaterile constatate cu ocazia verificărilor efectuate la societăți comerciale, au fost aplicate 7 sancțiuni, în valoare de 70.100 de lei.

În total, în data de 22.03, polițiștii bistrițeni au efectuat un număr de 295 controale.
Angajații Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud țin permanent legătura cu persoanele aflate în izolare și se asigură zilnic de condițiile bune ale acestora, le oferă consultanță și, în același timp, îi informează cu privire la obligațiile și responsabilitățile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare.

ISU Bistrița-Năsăud desfășoară misiuni de transport persoane, misiuni de decontaminare tehnică și personal și asigura corturi pentru triaj epidemiologic.
SAJ Bistrița-Năsăud asigură zilnic misiuni transport analize medicale, asistenta medicala la domiciliu pentru persoane din izolare sau carantină, decontaminare tehnica pemtru resursele proprii.
DSP Bistrița-Năsăud asigură zilnic servicii de permanență pentru public, precum și de verificări ale persoanelor aflate în carantină. De asemenea, angajații DSP răspund sesizărilor telefonice prin anchete în teren.
Toate structurile din dispozitivul de ordine publică sunt la datorie și acționează în sistem integrat.
Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19!

SPUNE-TI PAREREA