HG-ul privind Programul Naţional de Sănătate nu cuprinde nimic referitor la COVID 19! Nu e o glumă, ăsta-i adevărul.

🔴 Nu sunt măsuri concrete… nimic. Doar alocarea, de joi, a sumei de 42 miliarde pentru decontarea cheltuielilor de carantinare, adică acei 230 lei pe zi de persoană.

Aș putea să las doar asta, dar nu e doar atât!

👉 În plină criză de coronavirus, în loc să ofere oamenilor un PROGRAM NAȚIONAL DE TESTARE și un PROGRAM NAȚIONAL COERENT DE TRATAMENT, ministrul Costache își continuă tentativa de a pune bugetul Sănătății în mâinile prietenilor săi din firmele private!
1️⃣ Ministrul Costache diminuează bugetul programului PET-CT destinat bolnavilor oncologici… cu cancer!!!
2️⃣ Tot el diminuează banii și pentru medicamentele oncologice, deoarece ”prietenii” săi din comisia nou inventată de chirurgie oncologică (toți medici angajați la unități private) și-au croit un program de chirurgie oncologică!

Cum să faci asta, cum?
🔴 Parcă-l aud pe Iohannis pe 27 februarie: Nu cumperi milioane de măști, teste sau combinezoane pentru a combate „simptome ușoare ca în orice răceală”.

❗️ Întrebarea corectă nu e ce stocuri trebuiau făcute ÎNAINTE de apariția epidemiei, ci ce stocuri a făcut Guvernul DUPĂ CE “Matei Balș” a stabilit necesarul de materiale și echipamente specifice pentru combaterea epidemiei!

🚨 Până pe 12 martie, când #Cîțu a dezertat din rolul de premier, Iohannis și PNL au fost mai ocupați cu anticipatele și cu privatizarea sănătății, decât cu achizițiile de teste și echipamente pentru coronavirus!

Schimbarea de atitudine a lui Iohannis, de la „simptome ușoare ca în orice răceală”, la ”situația este gravă” și „SUNTEM ÎN RĂZBOI” reprezintă o 👉 recunoaștere implicită că președintele și PNL au minimalizat criza pandemiei și au făcut-o cu bună știință, în pofida avertismentelor din ianuarie ale OMS.

Acum, dați în mine că scriu!
Da și o să tot fac asta, pentru că nu-i corect ca lumea să fie în plină criză și cineva să-și bată joc de o țară-ntreagă!

Mihaela Ivan

SPUNE-TI PAREREA