Confom Digi 24, marii retaileri Kaufland România și Lidl România donează 100.000 bucăți recoltoare pentru exudat nazal și faringian/mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular (Real Time PCR), o primă tranșă fiind deja livrată, a anunțat Ministrul Sănătății, miercuri seară, într-un comunicat de presă.

Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă când este nevoie de toate resursele materiale și umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Primele 30.000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA și urmează să fie distribuite direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și București.

Conform dispozițiilor ministrului Sănătății, un număr de 25.000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la direcțiile de sănătate publică pentru utilizarea in anchetele pidemiologice demarate, alte 5.000 vor rămâne la Unifarm SA ca stoc strategic, a declarat Adrian Ionel, director Unifarm SA.

SPUNE-TI PAREREA