Ludovic Orban a anunțat decizii de ultimă oră în PNL după ce senatorul liberal Vergil Chițac a fost infectat cu coronavirus. Astfel, Orban a anunțat că toți liderii PNL din Biroul Permanent Național se vor izola la domiciliu, la fel ca și el și toți miniștrii, și vor fi testați pentru coronavirus. Orban a mai spus că le va cere și tuturor senatorilor PNL să se izoleze.

Orban a spus că se va izola la Vila Lac 1, reședința oficială a premierului, și va coordona de acolo activitatea guvernamentală.

Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.

„Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii.
Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să nu înceteze procedurile pentru a nu afecta capacitatea de luptă. Nu mergem la consultări la Cotroceni, ar însemna să expun persoana președintelui. L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri“, a declarat Ludovic Orban.

Orban le-a recomandat ziariștilor să se izoleze la domiciliu și să ceară diagnosticarea.

Toți liderii PNL au fost luni la o ședință în care s-au validat candidaturile pentru primării. Prin urmare, atât președintele PNL BN Ioan Turc, cât și Robert Sighiartău s-au izolat la domiciliu.

SPUNE-TI PAREREA