Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajuluile recomandă preoților și credincioșilor să respecte sfatul medicilor, recomandările autorităților și susține demersurile luate pentru limitarea răspândirii virusului.

„În acest context de criză, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului înțelege că este de datoria ei să sprijine toate demersurile autorităților statului privitoare la limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus și recomandă preoților și credincioșilor ei să respecte cu strictețe și responsabilitate recomandările medicale cu privire la siguranța sănătății lor și a celor din jur. Prima și cea mai importantă misiune a Bisericii este sa fie în permanență deschisă și să le ofere oamenilor mângâiere, rugăciune și speranță.

Pentru a garanta însă un climat decent și de siguranță în desfășurarea slujbelor religioase din această perioadă, recomandăm preoților să asigure în fiecare biserică dezinfectantarea frecventă a căilor de acces și a obiectelor cu care credincioșii vin în contact, să pună la dispoziție un recipient cu dozator pentru igiena mâinilor și să asigure o bună sonorizare. Împreună cu consilierii parohiali să vegheze la evitarea aglomerării din biserici, iar în astfel de situatii să recomande credincioșilor ascultarea slujbelor de afară sau în spațiile sonorizate de la demisol. La toate acestea, transmisiunile Radio și TV ale sfintelor slujbe asigură comuniunea liturgică și de rugăciune pentru cei care nu pot fi în biserică.

Credincioșii trebuie să știe că în această perioadă a Postului Mare, în biserici se săvârșesc slujbe și peste săptămână, se pot spovedi și împărtăși în orice zi, evitând astfel aglomerarea în interior, în special duminica.

Este un semn de dragoste și responsabilitate creștină ca fiecare să se cerceteze pe sine, să nu se expună în mod inutil îmbolnăvirii și să nu îi pună în pericol nici pe ceilalți.

Să sporim în aceste zile postul și răbdarea și să înmulțim rugăciunea pentru toată lumea, ca Dumnezeu să nu își întoarcă fața Lui de la noi”, transmite biroul de presă al Mitropoliei Clujului.

În acest context Biserica Coroana din Bistrița va oficia slujbe în aer liber, în curtea lăcașului de cult.

„Îi informãm pe credincioșii bistriteni cã, ținând seama de situația actualã din societatea româneascã, în conformitate cu recomandãrile fãcute de autoritãțile de stat și de reprezentanții Centrului Eparhial, programul sfintelor slujbe pentru acest sfârșit de sãptãmânã la biserica ” Coroana”,este urmãtorul:

VINERI, 13 martie
07.00-08.30 Acatistul Mantuitorului Nostru Iisus Hristos (în bisericã)
15.30 -16.45 Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite( in biserica)
17.00 – 18.30 Taina Sfântului Maslu si Seara Duhovniceasca (în curtea bisericii)

SÂMBÃTÃ, 14 martie
07.30-09.00 Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gurã de Aur (în bisericã)
11.00- 12.00 Parastasele pentru cei adormiți (în curtea bisericii)
17.00-18.00 Vecernie (în bisericã)

DUMINICÃ, 15 martie
09.00-10.00 Acatistul Buneivestiri și Canonul de rugãciune la vreme de molime și boli molipsitoare (în bisericã)
10.00-12.00 Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare (in curtea bisericii)” a anunțat preotul Emanuel Vidican.

SPUNE-TI PAREREA