“Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, a transmis Administrația Prezidențială, conform G4Media.ro. 

G4Media.ro a scris cu câteva momente înainte de decizie că Florin Cîțu, însărcinat de președintele Klaus Iohannis să formeze un guvern, ar urma să își depună mandatul de premier desemnat înaintea votului programat azi în Parlament.

În ultimele săptămâni, Ludovic Orban a dat semnale clare că nu este confortabil cu o eventuală instalare a lui Cîțu la Palatul Victoria.

Ar fi o decizie similară cu cea a lui Ludovic Orban, care și el și-a depus mandatul după ce Parlamentul controlat de PSD a refuzat să programeze o ședință pentru votul de învestitură.

Dacă Florin Cîțu își depune mandatul, președintele Iohannis trebuie să desemneze un nou premier care să încerce să își strângă majoritatea în parlament.

1 COMENTARIU

  1. Retragerea lui Florin Cîțu vine pe fondul crizei coronavirusului, dar și ca urmare a controversatelor decizii ale CCR, care suspendă din Constitutia României articolul 89, cu referire la dizolvarea parlamentului si organizarea alegerilor anticipate. Prin această ultimă decizie a CCR, insusi poporul care este titularul suveranităţii naţionale, nu poate scăpa nicicum înainte de termen, de un Parlament corupt pe care electoratul îl socoteşte expirat moral , plin de penali, legiferand pentru autocăpătuire si pentru prelungirea propriilor mandate.
    In contextul respingerii OUG încât alegerile anticipate par imposibil de organizat, următoarea propunere de premier va fi trebui să fie una care să adune o majoritate, astfel încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului.
    Rămâne totusi un adevăr incontestabil, acela că este nevoie de o revizuire profundă a Constituției, care să inceapă chiar cu reforma CCR. Noua constitutie trebuie să ofere garanții că mafia politică nu mai poate numi ca membri ai CCR oameni de paie , unii manevrați de lideri cu interese dubioase sau chiar de puteri străine.

SPUNE-TI PAREREA