David Alen Clay, un cunoscut muzician din Bistrița, a cântat aseară la „Românii au talent“. El a adus emoții în sufletul celor din juriu, care au fost impresionați atât de vocea sa, cât și de povestea tristă țesută în jurul său. Alen Clay a povestit despre drama prin acre trece după pierderea soției sale, care a murit după o luptă cu cancerul mamar.

„Alen Clay are 47 de ani, este din Bistrița Năsăud și are patru copii.

Bunicul lui a fost evreu, scriitor de povești – de aici numele de David. Tatăl lui Alen călătorea foarte mult pe timpul comunismului și s-a gândit că Alen o să plece și el din România la un moment dat, așa că a decis să îi pună un prenume care să sune străin – a ales pentru el Alen Clay.

Alen are un fiu de 20 de ani, două fetițe gemene în vârstă de șapte ani și o altă fiică, pasionată și ea de muzică. Soția lui a decedat pe 10 septembrie anul trecut, de cancer mamar. Era în stadiul 4 când a aflat diagnosticul. Deși Alen a plecat cu ea în afara României să o trateze, nu a supraviețuit.

Alen cântă de la șapte ani. Tatăl lui a fost saxofonist, cânta jazz, și de la el moștenește pasiunea pentru muzică. Stilul pop îl reprezintă cel mai bine pe Alen. Știe să cânte și la pian – nivel avansat.

Este mândru că a reușit să cunoască artiști consacrați și să cânte cu ei. L-a întâlnit pe Haddaway, care cântă hit-ul What is love. Alen cânta într-un hotel, se întâmpla prin 2010. Alen nici măcar nu știa că este Haddaway. Artistul de culoare a venit la el, au cântat în jur de 45 de minute, și apoi i-a spus o frază care i-a rămas și acum în minte lui Alen: “By the way, I’m Haddaway!”. Alen i-a dat replica: “That’s okay, I’m Alen Clay!”.

Tot așa, când cânta într-un hotel din Koln, cei de la Scorpions au venit la Alen după ce l-au auzit cântând la pian. Cu basistul polonez de la Scorpions, Pawel Maciwoda, Alen a stat o noapte întreagă de vorbă, la acesta în cameră. Basistul i-a propus lui Alen să facă parte din trupa pe care el o are – Stirwater –, dar din păcate nu s-a concretizat nimic.

Alen a fost plecat din România, cumulat, 22 de ani, cu contracte“, scriu cei de la PRO TV, despre David Alan Clay.

SPUNE-TI PAREREA