Sistemul de colectare al deșeurilor va fi schimbat în totalitate în perioada ce urmează. Containerele din punctele de colectare vor fi puse în casete metalice.

Bistrițenii vor fi nevoiți să pun practică sistemul de colectare selectivă a deșeurilor, iar administrația publică și operatorul de salubrizare trebuie să asigure toate condițiile pentru buna funcționare a colectării selective pentru cele 4 categorii / fracții de deșeuri pe care suntem obligați să le colectăm selectiv și anume:

– deșeuri reziduale/menajere- container/pubelă de culoare neagră;
– sticlă – container cu capac verde;
– hârtie și carton – container cu capac albastru;
– plastic și metal – container cu capac galben.

Accesul la containerele din interiorul acestor casete metalice se va face electronic. Caseta are o ușă care se deschide cu card, iar fiecare locatar arondat la respectiva platformă va primi un card asemănător celui de acces în scara blocului. Cardul va fi utilizat pentru a deschide ușa casetei metalice.

Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a anunțat că au sosit containerele noi care vor revoluționa sistemuld e colectare al deșeurilor.

„Hai că se poate! Au sosit cele 168 de containere noi pe care le-am cerut Supercom-ului. În urmă cu puțin timp, cu ocazia controalelor efectuate pe platformele de colectare a deșeurilor din oraș, am cerut înlocuirea tuturor containerelor de deșeuri menajere defecte sau deteriorate. Mai mult decât atât, au fost instalate în ultimele zile și 30 din cele 116 casete metalice, în care vor fi încasetate containerele de deșeuri menajere din zonele de blocuri. Avem promisiuni că pâna la sfârșitul lunii Aprilie, toate aceste casete vor fi instalate si vor fi funcționale”, anunță viceprimarul Municipiului Bistrița.

De asemenea Supercom continuă distribuirea de pubele galbene proprietarilor de case pentru a facilita colectarea selectivă și în zonele de locuințe individuale.

„Au fost distribuite în zonele de case 6500 de pubele galbene, din cele 8300 necesare în Bistrița pentru deșeuri din plastic și metal, restul se distribuie în următoarele zile”, declară viceprimarul Cristian Niculae.

„Aceste investiții sunt făcute pentru implementarea sistemului „plătești cât arunci”, un sistem ce va încuraja colectarea selectivă a deșeurilor, și diminuarea cantităților de deșeuri menajere depozitate la groapa de gunoi. Este la îndemâna noastră, a tuturor, să respectăm curățenia și mediul, iar în acest sens trebuie să punem cu toții umărul pentru a avea un oraș curat” concluzionează viceprimarul municipiului Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. AVEM NOI IUBITORII DE GUNOIERI… STATI LINISTITI , care LE LASA USILE DESCUIATE, SA POATA SCURMA SI SCOATE AFARA DIN CONTAINERE TOT GUNOIUL, SA-L IMPRASTIE PESTE TOT SI … DUMNEZEU CU MILA SI PROSTIA … !

SPUNE-TI PAREREA