Trei persoane din Bistrița-Năsăud au alertat populația și autoritățile după ce s-a aflat că au călătorit în același autocar cu un bărbat din Suceava, infectat cu Coronavirus. Persoanele au fost anunțate de către autorități că s-au aflat pe lista de pasageri din acel autocar, care a intrat în țară în data de 28 februarie. Persoanele au fost izolate la domiciliu, alături de familiile lor și li s-au făcut analize.

“Au fost recoltate probe de la trei persoane din județul nostru care s-au aflat in același mijloc de transport cu persoana din Suceava căreia i s-a confirmat prezența virusului CoVid-19. Rezultatele probelor au ieșit negative. Cele trei persoane se află în izolare la domiciliu și mai rămân în izolare până se încheie perioada de 14 zile de la intrarea acestora în țară”, a anunțat, în această seară, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. 

Un bărbat de 71 de ani din Suceava a fost depistat cu coronavirus, fiind cea de-a șasea persoană contaminată din România. Bărbatul a venit din Lombardia, una dintre zonele puternic afectate ale Italiei. A ajuns în țară cu autocarul și a intrat pe la vama Nădlac, la 28 februarie. Era în izolare la domiciliu, a acuzat stări de febră și a fost depistat astăzi pozitiv. S-a dus la spitalul local din Suceava luni, 2 martie, potrivit Centrului de comunicare strategică al Guvernului.

Panică într-o comună din Bistrița-Năsăud. O persoană izolată la domiciliu a călătorit în același autocar cu o persoană depistată pozitiv în Suceava

2 COMENTARII

 1. Nu pricep de ce mama dr.acului nu sunt inturnati de la granita inapoi, sa se duca la spitalele din localitatile si tzarile unde au lucrat si unde au contribuit cu bani ( din salariile primite ) .
  Vin go.ze.rii ” acasa ” sa ne umple si pe noi de toate moci.co.sagu.rile si toate bolile … Cand se imbolnavesc, atunci suntem BUNI SI NOI CEI RAMASI ACASA … vin , ne umplu de toate bolile si trebuie sa-i tratam si sa-i vindecam pe banii nostri publici , de nu mai incapi de ei prin spitale mai frate …
  Ar trebui inchise granitele complet ,IN TOATE TZARILE … , FACUT CONTROL MEDICAL SEVER LA TOTI CEI CARE TRANZITEAZA SI INTERZIS CATEGORIC IESIREA-INTRAREA IN TZARA PTR CEI BOLNAVI . Sa se duca dr.acului si sa se trateze acolo unde muncesc si de unde s-au contaminat !
  Sper, macar Ungaria sa fie mai ferma, ca in rest halandala peste tot . Stainilor le convine ca pleaca ni.mu.rugii… ca sa scape ei de cheltuieli cu spitalizarea acestora si-i lasa … ba chiar le recomanda sa faca asta , iar dupa ce se vindeca ” acasa ” in tzara de care apartin , sa fuga iara inapoi la ei .
  Ma ce popor ni.mu.rug , fara obraz , pro.sti si fara educatie avem , in loc sa stea acolo ( ca-s obligati sa-i trateze ) , ei vin acasa, sa-si umple si sa-si infecteze si copiii si toata familia, vecinii si prietenii ori satenii … pe unde umbla … BRAVOS PO.PUL.LOS !

 2. Stimatilor , va spun io de ce vin toti acasa, pentru ca majoritatea lucreaza ilegal si nu au asigurari de sanatate, sau daca au le sunt expirate . Cardurile pe care ( daca ) le au , sunt valabile doar in Romania si in strainatate sunt valabile doar pentru eventuale accidente ( accidente de masina , ori isi dau cu ciocanul in degete etc. ) prin care la unitatile medicale doar ii panseaza si le indica directia catre Romania .
  Degeaba se duc fugarii nostri la spitalele alora, ca-i taxeaza de nu le ajung banii nici sa mai bea apa si atunci, toti o iau la sanatoasa inapoi in Romania si pentru ei nu conteaza daca ne imbolnavesc si pe noi ori familiile pe care le ( mai ) au . No priceput-atzi ?!

SPUNE-TI PAREREA