O situație dificilă și revoltătoare în această dimineață la Policlinica din Bistrița. Conform unei decizii a conducerii instituției, programările pentru analize se fac în ultima zi de vineri a fiecărei luni, pentru luna următoare. De asemenea, conducerea anunțase că bonurile se distribuie începând cu ora 10.00.

Totuși, majoritatea oamenilor au ales să fie prevăzători și au venit la Policlinică de la 5.00 dimineața. La ora 7.00, numărul oamenilor îl depășea pe cel al bonurilor care pot fi distribuite, lucru care a stârnit furia pacienților.

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a dat lămuriri cu privire la această situație:

„Coordonatorul policlinicii a stabilit ca progrămarile pentru analize medicale să se faca astăzi, începând cu ora 10:00 pentru a evita expunerea pacienților la temperaturile mai scăzute ale dimineții. Deoarece, aceștia au venit și au format rând începând cu ora 5:00 dimineața, iar la ora 7:00 numărul persoanelor prezente depășea cel al bonurilor care puteau fi eliberate, în contextul epidemiologic din această perioadă care recomandă evitarea aglomerarilor de persoane, am luat decizia să se înceapă programarea cu ora 7:00. Vă mulțumesc pentru înțelegere“, a spus Gabriel Lazany.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui anulate toate aceste „analize pe bani moca ” si cu asta basta , ca oricum nu incapi si n-ai acces la ele decat numai cu ” pile ” ori sa-ti rupi hainele de pe tine stand la cozi … interminabile … unde stau toti sarantocii si ni.mu.rugii neamului si sunt bolnavi si ba … , precum si la ” biletele de odihna si tratament ” de la Casele de pensii, de unde cei care n-au contribuit aproape cu nimic la fondul de asistenta sociala, beneificaza de ele la 50% din cat are cuponul lor de pensie ( de ra.hat ) … si merg 18 zile la tratament la Mare pe 4-6 milioane de lei … si CEI CARE AU CONTRIBUIT CU MULT, TREBUIE SA SI LE CUMPERE INDETGRAL !
    Ar trebui modificata legea si TOATA LUMEA SA LE SUPORTE CONTRACOST , iar daca cu adevarat sunt bolnavi, costurile sa le fie decontate ulterior prin confirmarea medicului de familie, ca se duc sa-si faca analize gratis toti ciu.ciu.metii chiar daca nu au nici o afectiune medicala care sa impice neaparat aceste analize … tocmai ptr ca SUNT MOCA !

SPUNE-TI PAREREA