Deși au susținut cu înverșunare inițiativa “Fără penali în funcții publice” și au înăsprit statutul partidului, liberalii nu își pronunță o poziție fermă vizavi de Traian Ogâgău, condamnat în primă instanță.

“Cu ocazia întrunirii Biroului Politic Județean se vor lua măsurile statutare, care nu sunt de interpretare ci de aplicare. Dacă domnul Ogâgău se va autosuspenda, atunci nu va trebui să îl suspende Biroul Permanent Județean din partid. Statutul PNL este foarte riguros și spune că acel membru de partid care este condamnat în primă instanță, chiar dacă are dreptul la apel și beneficiază încă de prezumția de nevinovăție până la soluționarea definitivă a procesului, este suspendat din calitatea de membru PNL. Dacă se va menține actuala soluție a instanței, nu poate candida sub egida PNL”, a declarat Diana Morar.

”Există mai multe variante, în funcție de modul în care vor evolua lucrurile. Poate că vom avea o soluție definitivă în proces până la momentul depunerii candidaturilor. Nu știm astăzi ce se va întâmpla. Pe această situație, nu poate candida din partea PNL. Dacă printr-o altă soluție va fi achitat, va putea candida. Dacă se menține actuala situație, nu poate candida. Evident că PNL va trebui să aibă un candidat”, a declarat și Ioan Turc.

Reamintim că, în 2018, Raluca Turcan a susţinut iniţiativa Uniunii Salvaţi România (USR), “Fără penali în funcţii publice”, precizând că statutul PNL este “mai dur” decât această propunere şi deja există în Parlament două iniţiative liberale pentru “curăţarea” clasei politice.

“Salut orice iniţiativă de acest gen. (…) Nu numai că o susţin, am fost o voce importantă în deciziile PNL când s-a modificat statutul PNL, care este mai dur decât această iniţiativă. Ca să fie foarte clar, statutul PNL prevede ca orice persoană trimisă în judecată să nu mai deţină funcţii de conducere şi să nu mai poată candida”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan, în 2018.

SPUNE-TI PAREREA