Programul de ocupare a fost realizat în proporție de 130,59 % față de cel asumat pentru anul 2019, se arată într-un raport al AJFM BN, prezentat de directorul instituției, Otilia Râpan.

6.020 de persoane și-au găsit loc de muncă prin AJOFM, din care 5857 de persoane prin servicii de medierea muncii, 163 de persoane din rândul absolvenților, prin programe de formare profesională.

223 de șomeri au fost încadrați în muncăînainte de expirarea indemnizației pentru șomaj și 194 de persoane au beneficiat de subvenții acordate angajatorilor.

1041 de șomeri au inclusși în programul de acordare de subvenții angajatorilor care încadrează în muncă șomeri peste 45 de ani, șomeri unici susținători ai familiilor monoparentale, tineri NEETs sau persoane care mai au 5 ani până la pensie.
62 de șomeri au beneficiat de prime de mobilitate și 38 de persoane au beneficiat de
acordarea de prime de inserție absolvenților de învățământ.

În vederea stimulării angajării elevilor și studenților pe timpul vacanței de vară – au fost încheiate 22 convenții, pentru a beneficia de stimulentul financiar agenții economici, însumând 80 de elevi și 6 de studenți.

Bursa generală a locurilor de muncă – acțiune organizată la Colegiul Tehnic GRIGORE MOISIL Bistrița în data de 14 Aprilie 2019. Pentru această acțiune au fost contactați 178 agenți economici, dintre care au răspuns pozitiv și au participat 55 de agenți cu un portofoliu de 621 de locuri de muncă vacante. Ca persoane aflate în căutare de loc de muncă au participat 492, dintre acestea un număr de 251 au fost angajate în perioada de monitorizare.
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți – acțiune care, a avut loc în data de 18 Octombrie 2019, locația fiind sediul instituției. Au fost contactați 90 de agenți economici, din care 25 au participat la eveniment cu un număr de 210 de locuri de muncă vacante. Pe lângă cei 284 de absolvenți au mai participat și alte persoane .La finele perioadei de monitorizare au fost angajați 42 de absolvenți.

 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost întrebată în cadrul unei vizite la Bistrița despre crearea unor condiții de muncă românilor care s-ar întoarce din străinătate dacă ar fi remunerați decent în țara lor. Violeta Alexandru a făcut referire la activitatea Agenției Naționale a Forței de Muncă și la activitatea agențiilor județene, spunând că este profund nemulțumită.

Întrebată cum comentează afirmațiile ministrului muncii, Otilia Râpan a spus: ”Am așteptat-o cu drag pe doamna ministru, chiar ne-am fi dorit să vină să îi arătăm cum ne plouă în agenție”.

Citește și:

Cine e de vină pentru că românii nu mai muncesc în țară. Ministrul muncii: „Sunt profund nemulțumită“

 

2 COMENTARII

  1. Comunicati stimata doamna la ziar lista cu firmele si societatile comerciale care au posturi libere si scoase la concurs , sa poata merge lumea sa se informeze si documenteze direct la ei , ca asa este moral, firesc si normal, NU TOATE LOCURIL DE MUNCA SA LE TINETI VOI ” PE SUB MASA ” … SI LASATE LA DISCRETIA UNEI ” MURATURI ” de la ghiseele pe care le aveti …

SPUNE-TI PAREREA