Tradițiile primăverii urmează să sosească la braț cu mult îndrăgitul mărțișor. Anul acesta se poartă, musai, mărțișoarele Produs în Bistrița-Năsăud. vesele, realizate manual, de către oameni de poveste, cu multă creativitate și mare suflet românesc.

Este firesc să fie așa, că doar n-om purta un element cultural specific nouă, inclus în patrimoniul UNESCO și fabricat peste mări și țări, de echipamente comandate de oameni care nici măcar nu-i cunosc semnificația.

Pot fi achiziționate mărțișoare tradiționale, mărțișoare podoabe – cercei, broșe, brățări – numai bune de purtat tot anul, mărțișoare comestibile, mărțișoare cosmetice.
Hai să promovăm și să susținem economia locală!

Standurile pot fi vizitate în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică, și se va desfășura în intervalul 27 februarie – 1 martie, între orele 10:00-18:00.

Forma mărţişorului e evoluat în timp, dacă la origini era simbolizat printr-o monedă – de aur sau argint – la care se ataşa o sfoară împletită din fire albe şi roşii sau albe şi negre, mai târziu a apărut sub forma unor mici pietre de râu vopsite în alb şi roşu înşirate pe o aţă, pentru ca în vremurile noastre el să fie reprezentat de mărgelele colorate, ceramică ori flori. Semnificaţia comună a albului este puterea masculină, longevitatea, în timp ce roşul reprezintă spiritul feminin, fertilitatea.

 

SPUNE-TI PAREREA