O clasă de a treia de la Școala Generală „Lucian Blaga“ și-a suspendat cursurile după ce mai mulți elevi au fost diagnosticați cu gripă de tip A. Cazurile au fost diagnosticate după ce mai mulți părinți le-au efectuat copiilor teste de gripă laboratoare private.

„S-a respectat procedura. Atunci când au constatat că au absenteism mare, au solicitat consiliere din partea noastră s-a dus inspectorul nostru și Inspectoratul Școlar Județean le-a aprobat doar pentru trei zile“, a spus Anca Adrițoiu, șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Aceasta a mai subliniat că singurele teste de gripă considerate relevante, în mod oficial, sunt cele efectuate la Institutul Național Cantacuzino.

Testul pentru detectarea virusurilor gripale Influenza A și B este un test calitativ, rapid, imunocromatografic care pune în evidență prezența antigenelor gripale A și B în secrețiile nazale și/sau faringiene ale pacienților simptomatici.

1 COMENTARIU

 1. OARE CAND OR PRICEPE ODATA POLITRUCII NOSTRI, CA IARNA este cel mai potrivit sa aiba copiii vacantza dintre anii de studii si nu vara ?! Sa inceapa anul scolar undeva la 1 martie si sa se termine undeva la 1 decembrie a anului in curs . Astfel, copiii stand iarna acasa :
  1/. Copiii nu s-ar mai imbolnavi din cauza frigului si intemperiilor iernii ;
  2/. Nu s-ar mai tot suspenda cursurile din cauza zapezilor si a drumurilor impracticabile ;
  3/. S-ar face economii enorme la banii publici, cu iluminatul si energia termica de la scoli … acestea fiind intretinute doar la ” cotele de veghe ” sa nu inghetze …
  4/. Primavara , vara si toamna … copiii ar avea conditii optime de studiu si de frecventare a scolii fara cheltuieli enorme si fara sa fie pericolul imbolnavirilor .
  Va dati seama cat se impotrivesc ei dascalii si operatorii din turism … cand au ei cele mai multe avantaje si cand ii doare fix in c*r de copiii si de banii nostri publici … gandindu-se doar la interesele lor … !

SPUNE-TI PAREREA