Reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud au criticat decizia guvernului de a reduce în mod catastrofal bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bistrița-Năsăud, care a primit aproximativ 20% din bugetul necesar. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost nevoită să dea explicații în cadrul vizitei sale la Bistrița, dar argumentele ei au fost extrem de vagi și neclare. Mihaela Ivan, consilierul președintelui CJ, a comentat atitudinea ei, făcând referire și la un proiect recent al Prefecturii, care dă posibilitatea oamenilor să evalueze activitatea funcționarilor publici prin emoticoane triste sau vesele.

„Având în vedere că cel mai important proiect al Prefecturii Bistrița-Năsăud e acela cu emoticoanele 🙃😫😡🤯, după conferința cu Violeta Alexandru, ministrul demisionat al Muncii și Protecției Sociale, meritați cu toții „sad face”.☹️

👉 Pentru că e trist ce faceți! Și pentru că, vorba aia, „vi se rupe” de asistenții maternali, de copii, de oamenii cu dizabilități. Nu vă pasă și bateți câmpii cu explicații care nu explică nimic.

📌 E simplu, pentru funcționarea #DGASPCBistrițaNăsăud ați alocat DOAR 21% din buget. Probabil că ați știut că nu prindeți luna martie la GuWern și v-ați gândit că după voi potopul.
Dar îngerii ăștia de oameni nu pleacă, ei continuă să facă bine!

🤯 Dna Ministru Alexandru a zis că: „Poate că alocările sunt insuficiente, dar pentru serviciile sociale sunt substanțiale (…).”
Mno, ne-ați lămurit! Alocările sunt insuficiente, dar substanțiale!
Trist și cu logica!

😡 Iar acum bomba: „Nevoia de o bugetare suplimentară trebuie să meargă în paralel cu o evaluare a modului în care sunt gestionate aceste servicii în prezent.”
Să-nțelegem că cei 150 de asistenți maternali din Bistrița-Năsăud, în opinia d-voastră, nu își fac bine treaba? De aceea nu le-ați alocat buget?
În lupta asta politică, pe ei v-ați găsit să vă răzbunați?

Măcar o bucățică din bunătatea asistenților maternali de ați avea, n-ați recurge la vărsarea asta de vorbe și dezinteres.

📌 Câte despre DGASPC BN, #CaSăȘtiți cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și al Președintelui Emil Radu Moldovan s-au făcut lucruri minunate, iar acum sunt în lucru:
• 7 Case de Tip Familial și 2 Centre de Zi la Beclean
• Construirea a 3 Locuințe Protejate și a unui Centru de Zi pentru tinerii cu dizabilități, tot la Beclean
• Este în curs de desfășurare programul „Team-up Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”- 10 noi asistenți maternali pe an, timp de 5 ani.
• Tot cu sprijinul CJBN s-a ajutat la realizarea a 5 Case de Tip Familial, în colaborare cu #HHC, în Bistrița, Năsăud și Teaca, iar foarte curând DGASPC BN își va desfășura activitatea în casă nouă.

Iar voi? Voi, în bătaie de joc le-ați dat un buget TĂIAT, unul care să asigure plata doar până în martie.
Noroc că alții sunt cu #FapteleBune pentru oameni.

#NouăNePasă!“, a scris Mihaela Ivan.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA