Sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 de lei și peste 60 mc de material lemnos confiscați în urma unor controale desfășurate de polițiști, împreună cu specialiști silvici.

În perioada 24-25 februarie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Clujau acționat în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate controale pe valea Bârgăului și valea Sălăuței, ocazie cu care aufost constatate două infracțiuni prevăzute de Legea 46/2008, respectiv tăiere și furt dearbori.

Totodată, în urma verificărilor efectuate la două depozite de material lemnos, polițiștiiau constatat nereguli pentru care au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii171/2010, în valoare de 16.000 lei. Ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea cantității de 60,5 mc material lemnos, în valoare totală de 10.224 lei

SPUNE-TI PAREREA