Batalionul 812 Infanterie „BISTRIŢA” va aniversa joi, 27 februarie, începând cu ora 12.00, 25 de ani de la înfiinţare. Ceremonia dedicată acestui eveniment se va desfăşura la sediul batalionului, în prezenţa reprezentanţilor eşaloanelor superioare, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale, a celor din cadrul structurilor Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, a membrilor familiilor militarilor batalionului şi a altor invitaţi.

Batalionul 812 Infanterie „BISTRIŢA” a fost înfiinţat la 1 martie 1995 în baza Ordinului Ministrului Apărării Naţionale din 26.01.1995 în localitatea Dej. Începând cu 1 august 1995 a fost dislocat în localitatea Bistriţa în baza Ordinului Statului Major General din 16 mai 1995.

De la înfiinţare şi până în prezent, unitatea a beneficiat de experienţa participării la o serie de misiuni în afara teritoriului naţional, îndeplinind 11 misiuni în teatrele de operaţii din Angola, Kosovo, Irak şi Afganistan.

Experienţa dobândită în cadrul misiunilor din teatrele de operaţii, profesionalismul militarilor şi valorile înrădăcinate de-a lungul celor 25 de ani, a transformat batalionul într-una dintre unităţile de elită ale Armatei României.

SPUNE-TI PAREREA