Jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Beclean au executat duminică, 23 februarie, acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale la regimul piscicol.

Acţiunile s-au desfăşurat pe malul râului Şieu şi Someş, pe raza localităţilor Beclean, Săsarm, Cociu, Şintereag, Braniştea, Reteag şi Chiraleş.

Au fost aplicate mai multe sancţiuni, astfel: patru avertismente scrise pentru pescuit fără permis vizat la zi, respectiv o amendă de 300 de lei, pentru pescuit fără permis. (pescarul deţinea permis de pescuit, dar era eliberat pentru o altă zonă decât cea în care a fost surprins în timpul controlului). Aceste acţiuni au fost organizate în cooperare cu reprezentanţii A.J.V.P.S. Bistriţa-Năsăud.

Totodată, la acest sfârşit de săptămână pe raza judeţului, jandarmii au mai aplicat sancţiuni în valoare de 4.550 lei pentru abateri constatate la regimul silvic (tăieri de arbori din fondul forestier, transport de material lemnos fără documente legale), respectiv, abateri privind respectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (provocarea unor scandaluri, cerşetorie, atragerea unor persoane de sex opus în vederea întreţinerii de raporturi sexuale, adresarea de injurii, tulburarea ordinii publice, fumat în loc nepermis, refuz de legitimare, respectiv câine periculos fără lesă în spaţiul public).            

SPUNE-TI PAREREA