Cinci bistrițeni care s-au întors dintr-o excursie în Italia şi un cetăţean italian sunt izolaţi la domiciliu, ca urmare a măsurilor luate de autorităţi pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus. Aceștia au sosit la Bistriţa în urmă cu 12 zile.

Datele au fost comunicate luni agenției de presă Agerpres de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

Celor şase persoane li s-a recomandat să stea la domiciliu timp de 14 zile, recomandare extinsă şi la celelalte persoane cu care locuiesc, şi sunt monitorizate zilnic de DSP.

“Nu avem niciun caz în carantină, avem doar la domiciliu şase persoane. Este italianul şi alte persoane care au venit aseară din Italia, din excursie. Au fost pe cont propriu în excursie în Italia şi noi am aflat, suntem în legătură şi sunt la domiciliu. Nu au fost în zone cu carantină. (…) Noi sfătuim să stea şi ceilalţi acasă, dacă nu trebuie neapărat să plece”, a declarat Andriţoiu, conform agenției citate. 

2 COMENTARII

  1. Cu “li s-a recomandat” e clar. Nu s-a intamplat nimic defapt. Sigur au stat acasa 14 zile. Daca “li se recomanda” tuturor la fel, atunci e clar, o sa avem 21.000.000 de cazuri de coronavirus.

  2. Vedeti ma ca voi astia flocosi cu barba de parca sunteti dr.acu … va impusca ” nazistii ‘ prin Germania , confundandu0va cu turcaletzii si arabii … asa ca ” tule-o spre casa ” mai bine sau mutati-va in Italia … V-ati prins de ce …

SPUNE-TI PAREREA