Condamnarea primarului Traian Ogâgău (PNL), în primă instanță, le-a schimbat liberalilor optica despr înăsprirea codului penal. În 30 iulie 2019, liderul PNL, Ioan Turc, atrăgea atenția printr-o postare, că există „o empatie toxică între liderii PSD și infractori“.
Acestă empatie nu mai este condamnată în PNL, unde el și Robert Sighiartău fac zid în jurul lui Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz Băi, condamnat penal.

Organizația PNL BN a organizat astăzi o conferință de presă în care a abordat această problemă, iar președintele partidului, Ioan Turc, a explicat că așteaptă documentele oficiale care să ateste condamnarea lui Traian Ogâgău. Acesta declarase, anterior, că primarul din Sângeorz Băi încă mai are prezumția de nevinovăție.

„Ne vom așeza la masă, ne vom uita pe lege, vom citi ce scrie în statutul Partidului Național Liberal și vom decide. Mie nu mi-a parvenit nimic. Vom solicita aceste documente, vom solicita sentința. Le cerem celui în cauză. Va fi o speță care trebuie să cuprindă toate documentele, că suntem oameni serioși.
Faptele, orice faptă se tratează in persona. E un principiu iudeo-creștin străvechi. Că nu există responsabilități colective. Numai cmuniștii aveau așa ceva. Noi tratăm fiecare situație in persona. Vom vedea ce s-a întâmplat, vom avea documenele pe masă. Suntem în interiorul perioadei în care, conform procedurii, se face motivarea. Aștept să văd aceste documente și vom decide conform statutului. N-a nici sentința, nici dispozitivul sentinței și nici motivarea. Într-o speță de o anumită încărcătură nu cred că trebuie să te grăbești… Decizia trebuie să fie una fermă, corectă, conform statutului“, a spus Ioan Tuc.

Reamintim că în 2018, când social democrații au organizat un miting la București pentru susținerea lui Liviu Dragnea, Ioan Turc comenta următoarele lucruri:

„PSD duce la Bucureşti o mulţime de oameni care să-l apere pe Dragnea şi încă vreo 100 de şmecheri asupra cărora fie planează suspiciuni de corpţie, fie sunt în diferite faze ale unor procese penale, fie unii au fost deja condamnaţi în primă instanţă, şi care, în condiţiile în care modificările aduse pe legile justiţiei intră în vigoare, vor scăpa”, a mai spus Ioan Turc.

1 COMENTARIU

  1. Pai dupa cum ” convine ” sau ” nu convine ” … cuiva se tine sau ba cont de dosarele si condamanrile penale , sau de deciziile Curtii Constitutionale … dupa cum este sau nu , din ” gasca de interese ” politice .

SPUNE-TI PAREREA