Gabriel Rus, tânărul din Târlișua condamnat la închisoare pentru că a condus în stare de ebrietate și, în urma unui accident, a omorât un om, își anunță candidatura în politică, în viitorul apropiat. Reamintim că tânărul a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare în regim de detenție după ce, în 1 octombrie 2017, a produs accidentul care a dus la moartea unui alt tânăr, nevinovat.
Acesta își ispășește pedeapsa, la închisoare, dar, în același timp, este activ pe facebook și are și un blog personal.
„Salutare prieteni, anunț o viitoare candidatură pe scena politică, ce cred eu despre tineri, elite, politică și cu ce viziune și principii vin. Sunt Gabriel Rus, am vârsta de 26 de ani, fondatorul organizației ȚINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA, student, antreprenor și tânăr aspirant în politică.
Provin dintr-o familie modestă care a muncit o perioadă de 20 de ani în străinătate. De asemenea și eu am muncit o perioadă de timp în diaspora după care m-am întors în România, intrând în lumea antreprenoriatului deschizând diferite business-uri și participând activ în societatea civilă prin intermediul ONG-ului „Tinutul Haiducilor Tîrlișua”, menit să dezvolte și să promoveze întreaga Vale a Țibleșului.
Urmarea unui accident rutier, în prezent sunt privat de libertate însă în câteva luni mă voi elibera condiționat și voi putea continua toate proiectele ambițioase în care sunt implicat. Pe această cale doresc să le mulțumesc oamenilor care apreciază munca mea și m-au sprijinit moral în demersurile ambițioase în care m-am lansat.
În activitatea mea politică doresc să atrag tineri excepționali, educați, cu bune moravuri și intenții, cărora nu li se dă ocazia să ocupe funcții publice, înlăturând nepotismele și oportuniștii care nu își fac meseria, ci doar urmăresc câștigul bănesc din urma acesteia.
Organizația ȚINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA, este un promotor pentru tinerii cu perspectivă, care au răbdare și cred în schimbarea etapizată a paradigmei socio-politice.
Nu partidul și politica fac omul, ci el pe acestea“, a anunțat Gabriel Rus.
Acesta a inițiat inclusiv un discurs despre elite și valori, pe blogul său.
„Lumea este împinsă înainte de elite, de toți cei buni și foarte buni în domeniul lor.
”De cei aleși”, asa cum avem expresia ”Un vin ales”, la fel e și cu oamenii, cei excepționali, omul formidabil de bun oriunde s-ar afla, țăranii aleși, învățători extraordinari, un mecanic bun este elita în domeniul lui precum un vizionar este elita în dezvoltarea comunității.
Toate abordările au în comun faptul că elitele se deosebesc de ceilalți membri ai unui grup sau comunități, în general, cu ceva ieșit din comun ce performează excepțional sau obțin recunoaștere. Într-o lume structurată ierarhic elitele trebuie să ocupe poziții de vârf în societate și pentru a ocupa aceste poziții trebuie ca toți cetățenii să iasă la vot și să voteze rațional persoane care au demonstrat prin fapte că sunt capabile.
Inteligența și efortul fac ceea ce înseamnă merit. Geniul leneș nu înseamnă merit, meritul îl obțin toți cei care muncind contribuie la cauza progresului.
Într-un mediu social și național corupt prin influență vor fi promovate în ierarhia socială elementele care se adaptează pasiv ușor și repede mediului social corupt. Oportuniștii și lingușitorii își vor găsi mereu calea într-un astfel de mediu, pentru că raționalitatea lor nu servește interesul public, ci pe cel personal și de clan, de aceea a fi mereu în slujba unui vremelnic deținător al puterii este prioritatea lor în calitate de valeți și purtători de mape, care nu au principii și cuvânt de spus. Pentru că ei știu foarte bine că nu meritul profesional și efortul sistematic de a muncii îi v-a aduce într-o bună zi din poziția de servitor în cea de conducător.
V-ați întrebat vreodată de ce aproape toți cei cu care ne mândrim (Cioran, Eliade, Coandă, Brâncuș, Ionescu, Paulescu… și alții), au fost mai întâi recunoscuți și confirmați ca valoare în străinătate și abia apoi în țara noastră?“, a mai scris Gabriel Rus.