„Dezrobirea romilor“, un eveniment dedicat celebrării a 164 de ani de eliberarea romilor de pe teritoriul României, a avut loc astăzi în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ din Bistrița. În cadrul evenimentului a avut loc o dezbatere cu tema „Stima de sine prin asumare etnică” moderată de Rudy Moca, actor, regizor și realizator de emisiuni culturale și educative la Radio Târgu Mureș.

164 de ani la Dezrobirea Romilor, iar drumul combaterii discriminării lor continuă •

Este o luptă care în niciun caz nu trebuie să se limiteze la mese rotunde și la discursuri, ci să se bazeze pe educație, pe fapte, pe proiecte care să-i ajute și să ne ajute să-i înțelegem și să evităm să-i etichetăm.

Discuția pe acest subiect este lungă, dar indiferent de culoarea pielii, prin vene ne curge sânge roșu și-n pieptul fiecăruia bate câte o inimă.

Felicitări Emil Neia Lăcătuș pentru că nu vă dați și nu vă lăsați! Problema romilor nu-i simplă deloc, dar și un munte se poate muta dintr-o parte în alta, când există voință. Bucată cu bucată!

Ca de fiecare dată, Emil Radu Moldovan, Președinte Consiliul Județean Bistrița-Năsăud are în vedere și acest aspect, vă este alături și va sprijini toate proiectele care au ca scop educația romilor, eliminarea tuturor formelor de discriminare și marginalizării lor.

“Sunt mândru că am reuşit să-mi depăşesc propria condiţie. Ţine doar de tine să rupi barierele, oricare ar fi acestea.”- Rudy Moca (actor și regizor)“, este mesajul transmis de Mihaela Ivan, consilierul președintelui Consiliului Judeețan, Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA