Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat la Târgul de Turism al României, care are loc în perioada 20-23 februarie 2020, la Centrul Expozițional Romexpo, de către o delegație condusă de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Trei mari proiecte ale județului au fost prezentate cu această ocazie: ViaTransilvanica – drumul care unește, Borgo Pass – Tărâmul Contelui Dracula, Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei.

„Târgul de turism al României și-a deschis porțile, iar Bistrița-Năsăud așteaptă oaspeții cu lucruri și locuri de neuitat. O zestre culturală inedită, natură de basm, gustul bucatelor tradiționale, licori magice și vinuri împărătești, creativitate transpusă în produse meșteșugărești, tradiții păstrate cu sfințenie în locuri în care timpul a încremenit, fascinat de mituri. Pe lângă acestea, am dus cu noi proiecte deosebite, care-și au rădăcinile în județul nostru: Via Transilvanica – drumul care unește, Borgo Pass – Tărâmul Contelui Dracula, Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei! Vă așteptăm să intrați pe Poarta Transilvaniei, să pășiți în Bistrița-Năsăud și să descoperiți un tărâm musai de vizita, de-o frumusețe aparte, desprinsă parcă dintr-un vis“, a transmis Emil Radu Moldovan.

Citește și:

„Povestea Vinului“, destinația cu aer „vintage“ din Bistrița-Năsăud. Relaxare, muzică, picnic și degustare de vin într-o gară mai veche de 100 de ani (FOTO)

Via Transilvanica, un ”El camino” al României. Prin ce județe va trece traseul inagurat de Tășuleasa Social

1 COMENTARIU

  1. Judetul Bistrița-Năsăud nu a facut aproape nimic pentru a conta in domeniul turistic. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare, in conditiile in care judetul este înconjurat de câțiva poli majori în turism. La nord, nord-vest avem Maramureșul care are la baza turistică elemente de traditie locala foarte bine conservate, promovate și exploatate. Apoi, la est se afla Bucovina cu manastirile ei care au genertat un infloritor turism monahal și istoric, asociat cu splendide elemente de peisagistica specifica locului. Spre sud, judetul Mures te intampina cu statiunea balneo-climatica Sovata-Praid, unde a renăscut un turism balnear de calitate în ultima perioadă. Spre vest se afla Cluj-Napoca, leagănul turismului cultural, si Turda cu renumita “Salină” care nu mai au nevoie de nici o prezentare. În această situație Bistrița-Năsăud rămane cel mult la statutul de „zonă de tranzit”.
    Nici măcar orasul Bistrita nu oferă aproape nimic in materie de turism. Dimpotrivă după 3 mandate de primar ale lui Cretu, orasul Bistrita a ajuns să fie considerat „Caracalul Ardealului”. Culmea este că tocmai Cretu, afirmă cu seninătate că la Bistrita exista „turism cultural”. El nu are proprietatea termenilor si confundă chermeza cu turismul cultural , care după mintea lui ” înseamnă Nunta Zamfirei, Târgul Mare, Ostermarkt, la care vin oamenii să participe la evenimente, să bea o bere, să mănânce și să se simtă bine”.

SPUNE-TI PAREREA