Două dintre proiectele importante pentru oraşul Beclean, ce vizează fluidizarea traficului din oraș “Drumul Gării din Beclean” (PMUD1) şi “Dezvoltarea mobilității urbane în Orașul Beclean. Etapa II Extinderea (PMUD2)” sunt în implementare, lucrările fiind atent supervizare de primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

“Sunt în derulare în această perioadă lucrări în vederea construrii depoului – autobază şi a dispeceratului şi, de asemenea, lucrări pregătitoare în vederea amenajării celor 51 de staţii pentru autobuzele electrice (acolo unde se văd cablurile vor fi amenajate stații ca și în ultima fotografie). Ambele proiecte sunt finanțate cu fonduri europene și fac parte din componenta smart-city a orașului nostru, fiind introdus cu ajutorul lor un sistem de semaforizare inteligentă pe mai multe străzi” spune Nicolae Moldovan.

Pentru cei care tranzitează Becleanul, e bine de știut că vor fi create trei rute noi care vor fi monitorizate electronic.

“O tabelă amplasată la intrarea în oraș va afișa gradul de încărcare, de aglomerare de pe rutele respective, pentru o alegere a unui traseu preferențial. Proiectele mai prevăd şi crearea de spații verzi cu sisteme de irigare, plantare de arbuști cu înălțime medie de 2,5 m , în toate zonele ce vor intra în modernizare”, anunță edilul.

SPUNE-TI PAREREA