Comuna Tiha Bârgăului direcționează 65 de milioane din bugetul pentru acest an, spre investiții.

“Stimați cetățeni, vă anunț că bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Tiha Bârgăului a fost aprobat în ultima ședință a consiliului local. Bugetul din acest an este unul axat pe dezvoltarea comunei fiind în derulare investiții în valoare de 65 de milioane de lei (650 miliarde lei vechi), din fonduri europene, guvernamentale și din bugetul local”, anunță primarul comunei Tiha Bârgăului.

Proiectele de dezvoltare ale comunei vizează asfaltarea de drumuri, amenajarea de trotuare, extinderea unor rețele de apă și canal, modernizarea iluminatului public, dar și amenajarea unor spații pentru agrement și picnic.

“Ne așteaptă un an cu foarte multe lucrări în comună. Lucrări care vizează construirea de drumuri, de rețele publice de apă și apă uzată, extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public, construirea unei platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd… Multe dintre aceste investiții se află deja în derulare din fonduri europene sau guvernamentale însă am reușit să prindem și din bugetul local o serie de investiții necesare în comunitatea noastră, investiții pe care dumneavoastră le-ați cerut. Astfel, pe lângă străzile prinse la asfaltare prin proiectele europene au fost prinse și două străzi din bugetul local cu o lungime de aproximativ 500 m – în satul Tiha Bârgăului (la Coloana auto) și în localitatea Tureac (strada Rusu Nicolae)”, spune primarul Vasile Șut.

O problemă pentru siguranța și confortul cetățenilor o reprezintă lipsa trotuarelor, mai ales că au avut loc accidente soldate cu pierderi de vieți. La acest capitol administrația locală a alocat sume pentru a dezvolta infrastructura pietonală.

“De asemenea, un proiect la care și eu dar și dumneavoastră țineți foarte mult și pe care încercăm în fiecare an să îl dezvoltăm, vizează amenajarea de trotuare pe marginea Drumului Național 17. Anul acesta am alocat 430.000 de lei din bugetul comunei pentru realizarea acestor investiții, bani cu care vor fi amenajate peste 1,5 km de trotuare în localitățile Tureac și Mureșenii Bârgăului”, spune Vasile Șut.

Locuitorii comunei au propus și extinderea locurilor de picnic în zona Valea Străjii, unde administrația locală a amenajat deja câteva foișoareși locuri speciale pentru gătit.

“Vom ține cont și de acest aspect, urmând să fie extinsă și acea zonă pentru relaxare. De asemenea, mai sunt și alte propuneri venite din partea dumnevoastră pe care le vom finanța anul acesta sau căutăm surse de finațare și asupra cărora vă voi informa periodic. Vă mulțumesc tuturor pentru implicare și pentru propuneri și vă asigur că voi ține cont de toate sugestiile”, a declarat Vasile Șut, primarul comunei Tiha Bârgăului.

SPUNE-TI PAREREA