Reprezentanții Consiliului Județean au aprobat ieri bugetul județului pe 2020. Ei au comentat măsurile guvernului PNL care a tăiat din banii alocați județului în diverse domenii și au explicat cu ce soluții au venit pentru a echilibra situația.

„Diminuat de Guvernul României cu 23%, adică minus 29.064.000 lei (6.080.334€), față de anul trecut, bugetul Consiliului Județean pentru anul 2020 a fost aprobat în ședință extraordinară!
Un buget tăiat fără argumente logice, deși România a avut a doua creștere economică din #UE, de 4,1%, date confirmate de INS și Eurostat.

Chiar dacă actualul Guvern a decis să-i pedepsească pe locuitorii județului nostru, am restrâns cheltuielile și am prioritizat proiectele, pentru a ne atinge obiectivul: continuarea investițiilor pentru oameni și dezvoltarea întregului județ Bistrița-Năsăud.

‼️ De asemenea, este deja de notorietate faptul că am primit numai 21% din necesarul de funcționare a DGASPC. Adică, nici măcar sumele care să acopere un trimestru, deși Guvernul trebuia să asigure 90% din necesar, iar Consiliul Județean diferența de 10%.

Și în acest caz, am găsit soluțiile necesare să asigurăm funcționarea acestei instituții vitale, până la rectificarea din vară. Asistenții maternali și persoanele cu handicap, nu au nici o vină că acest Guvern este inconștient.

Ca să nu mai spun că pentru prima dată avem alocat la buget, ZERO lei pentru investiții în sănătate. Continuăm munca, chiar dacă ni se pun piedici, pentru că ne pasă de oameni, pentru că iubim Bistrița-Năsăud!“, a spus președintele CJ BN, Emil Radu Moldovan.

„În ciuda Guvernului PNL care a tăiat din pix 6 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean, proiectele mari merg mai departe: drumuri, Spital , educație , cultură, protecțiesocială!

Asta datorită finanțărilor proiectelor din bani europeni atrase de echipa condusă de Radu Moldovan !

E bine că Guvernul Ludovic Orban nu mai poate da Ordonanțe, că îl vedeam în conferință de presă pe Ioan Turc de la PNL cerând Guvernului să blocheze și fondurile europene pentru județul Bistrița-Năsăud, că poate așa vor câștiga și ei alegerile!

Ei bine, domnii de la PNL , pe lângă faptul că nu sunt capabili să ne prezinte nicio viziune sau proiect de dezvoltare al Județului Bistrița-Năsăud, au încercat să blocheze proiectele comunității noastre!

Evident, nu au reușit și important e că în 2020 se va lucra la construcția Sălii Polivalente, la modernizarea CN Liviu Rebreanu, extinderea UPU, construcția heliportului pe Spitalul Județean, la modernizarea a 200 km de drumuri județene și a altor proiecte concrete!“, a spus Radu Moldovan.

Ei vorbesc! Noi, alături de oameni, continuăm munca“, a adăugat Bogdan Ivan. 

1 COMENTARIU

  1. Pedeapsa cea mai mare este ca ne-am ales pe 5 ani de zile, cu un ” presedinte ” care a fost al PNL-ului si asa a ramas si in continuare si care face politica incalcand Constitutia , invrajbindu-ne unii impotriva celorlalti si numa ca nu crapa de necaz ca nu-si poate face Guvernul Mariei Sale pe care si-l doreste el ( actualul Orban 1,2,3… si urmatorul nefiind functional ) , iar cei aflati la putere nu-l suspenda si nu-l destituie din functie desi pot face acest lucru .

SPUNE-TI PAREREA