Partidul Social Democrat Bistrița-Năsăud a anunțat ieri că face alianță cu ALDE și Pro România la alegerile locale, județul nostru fiind , deocamdată, singurul care va merge pe această variantă, după ce, acum câteva zile, Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că ALDE va candida pe liste proprii la alegerile locale și parlamentare din acest an.
Anunțul a fost făcut de căre liderul PSD Emil Radu Moldovan (PSD), în cadrul unei conferințe de presă, la care au fost prezenți Ioan Monița (ALDE) și Grigore Timoce (Pro România).

“Constituirea, în Bistrița-Năsăud, a primei alianțe locale de stânga, formată din PSD, Pro România și ALDE, ar trebui să reprezinte un extrem de puternic semnal de alarmă pentru partidele de pe zona de centru – dreapta din județ. 

După cum am văzut, bistrițenii cataloghează această alianță drept „cartel politic”. Rămân consecvent ideii pe care am lansat-o în spațiul public, aceea de a constitui, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, o alianță formată din PNL, USR-PLUS, PMP și alte partide, care să prezinte liste comune la alegerile locale din acest an. 

Scopul acestei alianțe trebuie să fie acela de a scoate PSD de la conducerea Primăriilor și a Consiliului Județean. 

Soluţia raţională pe care o susţin este realizarea unei alianțe județene anti-PSD, tocmai pentru a garanta existenţa a două blocuri politice majore, în contextul în care alegerile în două tururi au fost sacrificate pe altarul instabilităţii politice.

Consider că PSD a devenit o frână în calea dezvoltării comunităţilor locale și că este nevoie să punem nevoile cetățenilor deasupra intereselor de partid, să constituim o alianță care să vină cu un suflu nou, cu o viziune ambiţioasă şi realistă pentru progresul județului.

În urmă cu o săptămână, le-am trimis liderilor județeni ai acestor partide o scrisoare prin care le propuneam să comandăm un sondaj pentru a identifica cel mai bine clasat candidat anti-PSD din Municipiul Bistrița. Pe această cale, fac din nou un apel către reprezentanții PNL, USR și PLUS și le cer să ne unim forțele pentru a înlătura PSD de la butoanele administrației publice din Bistrița-Năsăud. 

Trebuie să luptăm împotriva așa-numitului „cartel” de stânga din Bistrița-Năsăud pentru a apăra interesele bistrițenilor. Dacă, pe zona de centru – dreapta, vom continua să întreținem un război fratricid, singurul câștigător va fi PSD”, a declarat Ionuț Simionca.

1 COMENTARIU

  1. Nu-i nici o mirare. Se reface alianța toxică din 2016 dintre PSD si ALDE care a produs atentatul furibund la statul de drept pentru a-i salva pe infractori si corupti de a da socoteală in fata legii, ceea ce a dus România in pragul izolării europene. Primul pas a fost marea împăcare între Victor Ponta şi PSD care a avut loc duminică, 16 februarie la Convenția Națională a Pro România. La nici două zile , s-a făcut un nou pas spre o alianță PSD-Pro România-ALDE, când Ciolacu, Ponta și Tăriceanu i-au trimis marți o scrisoare Avocatului Poporului în care îi cer să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de Urgență privind organizarea alegerilor anticipate. Este vorba despre OUG privind organizarea alegerilor anticipate, care a fost adoptată în ședința de guvern din 4 februarie, și a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede că cetățenii vor putea vota la orice secție din țară sau din străinătate. În diaspora votul se va întinde pe 3 zile, iar numărul parlamentarilor pentru diaspora a fost dublat de la 6 la 12.
    De aceea, este foarte important ca fortele de dreapta să lase orgoliile de-o parte si să realizeze o alianță electorală formată din PNL, USR-PLUS si PMP, capabilă să câstige alegerile locale si parlamentare, fie anticipate , fie la termen.

SPUNE-TI PAREREA