Pentru o corectă informare în legătură cu colectarea deșeurilor reciclabile de la agenții economici de pe raza Municipiului Bistrița, Primăria Bistrița face o serie de precizări:

– Taxa de salubrizare de baza (TSB) – reprezintă costul serviciilor de salubrizare asigurat fiecărui cetățean / agent economic / instituție publică, cu considerarea sistemului de colectare pus la dispoziție precum și a țintelor privind separarea deșeurilor municipale și similare și pe baza indicatorilor tehnico – economici

La Cap 3. Utilizatorii non casnici, Art. 26, secțiunea Note importante din Anexa nr. 9 – Mecanismul operațional de aplicare a instrumentului economic „Plătești pentru cât arunci” (PPCA), se precizează:

1) Recipientele pentru colectarea separată a hârtiei / cartonului (albastre) și cele pentru colectarea separată a plasticului / metalului (galbene) vor fi amplasate la paritate cu recipientele de deșeuri reziduale solicitate, cu excepția utilizatorilor care prezintă acorduri încheiate cu alți colectori autorizați. Golirea recipientelor destinate deșeurilor reciclabile de ambalaje va fi gratuită pentru utilizatori.
Colectarea deșeurilor reciclabile de la agenții economici va fi gratuită în scopul introducerii în sistemul public de salubrizare a deșeurilor reciclabile generate de aceștia.

SPUNE-TI PAREREA