Partidul Social Democrat Bistrița-Năsăud a anunțat astăzi că va face alianță cu ALDE și Pro România la alegerile locale, județul nostru fiind , deocamdată, singurul care va merge pe această variantă, după ce, acum câteva zile, Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că ALDE va candida pe liste proprii la alegerile locale și parlamentare din acest an.
Anunțul a fost făcut de căre liderul PSD Emil Radu Moldovan (PSD), în cadrul unei conferințe de presă, la care au fost prezenți Ioan Monița (ALDE) și Grigore Timoce (Pro România). Practic, prin colaboarea lor, ei își vor stabili cei mai promițători candidați la alegerile locale, care pot fi din PSD, ALDE sau Pro România, cu precizarea că va avea întâietate organziația cu primar în funcție.

Alianța urmează să își creeze și o siglă și o identitate proprie și rămâne de văzut cum vor apărea partidele pe buletinul de vot,

„În momentul de față nu am definitivat acest subiect. Sunt niște măsurători calitative care ne va spune cum va arăta sigla și ce va conține ea. Ar putea fi varianta modeului USL în care era alianța elctorală dar în partea de jos erau partidele componente. Nu pot să spun cum va arăta această siglă electorală, decât că ea va exista și există posibilitatea și să fie dublată de siglele celor trei partide și să fie independentă fără niciun alt semn electoral al vreunui partid“, a precizat Radu Moldovan.

Întrebat dacă această alianță va avantaja PSD-ul mai mult decât în cazul în care ar candida sub propria siglă, Radu Moldovan a subliniat că social democrații stau bine la capitolul imagine și credibilitate în Bistrița-Năsăud.

„Eu am niște măsurători atât la nivel județean cât și al nivel local pentru că am avut de luat decizii în câteva comune și PSD nu stă chiar așa de rău. Este evident că la nivel național primul este PNl sau încă mai este PNL, dar la noi lucrurile stau îmbucurător și acesta este rezultatl activității pe care eu și domnii primari am avut-o“, a mai spus Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

  1. Pai, bine ar fi daca DIASPORA asta a noatra sa aiba bunul simtz , pe timpul cat NU SE AFLA IN ROMANIA , sa-si vada de obraz, SA NU PARTICIPE LA VOT SUB NICI O FORMA si sa ne lase pe noi, cei ramasi aici acasa … sa ne alegem partidul, calea, metoda si conducatorii guvernarii si sa-si vada de guvernarile locurilor unde au plecat si unde sunt rupti absolut total de realitatile din tzara , ca votand MAI MULT RAU NE FAC DECAT BINE !
    Votand, ne-au pus pe cap acest presedinte de tzara care este exclusiv al PNL-istilor si care vrea doar ” guvernul imparatziei sale ” , desi dupa Consitutie nu are voie sa faca politica si trebuie sa fie al tuturor romanilor . La fel si cu guvernul asta dezastruos care a ajuns la putere … tot cu sprijinul si cu voturile majoritare al acestei SCUMPE DIASPORE !
    Am fi tare bucurosi, daca lunar diaspora noastra ar contribui cu bani la fondurile sociale din Romania si nu din strainatati, din care sa le putem tine macar “pl.ozii ” si ” ” flio.s.to.rogii ” pe care ni i-au lasat pe cap, aici in tzara , pe seama banilor nostri publici, la care EI NU CONTRIBUIE CU ABOLUT NIMIC , in nici un fel . ( Banii pe care eventual ii trimit in tzara nu sunt in contul statului roman ci al ma-sa, tata-so si plozilor pe care-i au ) .
    IN MOD FIRESC, MORAL SI LEGAL , ar trebui ca cine nu contribuie sub nici o forma la banul public, nici sa nu poata vota , acest drept sa-i fie suspendat si abia dupa ce locuieste in tzara si contribuie macar un an de zile la fondurile sociale, abia atunci sa aiba acest drept si sa poata participa la viatza politica a tzarii .
    ROMANI TREZITI-VA si nu va mai lasati condusi de cei care au dat bir cu fugitii din tzara !

SPUNE-TI PAREREA