“După audierile de acum 3 luni când a obținut aviz favorabil pentru elanul cu care se angaja în lupta împotriva tăierilor ilegale, astăzi, același Costel Alexe, aceeași mărie, altă pălărie, pleacă cu aviz negativ.

De ce? Pentru că în cele 3 luni de mandat s-a dovedit că este doar un populist, un demagog, un mincinos și, cel mai grav, un pericol pentru România!”, a scris deputatul PSD, Doina Pană, într-o postare pe Facebook.

“În timp ce se lăuda atât la toate posturile TV cât și în mediul online cu va face el (deși erau lucruri făcute deja de subsemnata, doar trebuiau continuate) a ieșit și cu 3 măsuri personale halucinante:

1. A desființat Garda Națională Forestieră prin OUG
2. A desființat Direcția Generală Păduri prin HG.
Coroborând cele două, a lăsat Gărzile forestiere în aer, coordonate doar de “pixul” unui om, vremelnic ministru- numit politic, în timp ce mincinos susține (a facut-o și astăzi) că le întărește!
3. “Cireașa de pe tort” : și-a asumat rezultatele IFN (Inventarul Forestier Național) deși INCDS (Institutul National pentru Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură- sub patronajul căruia s-a realizat) nu l-a validat, considerându-l fără bază științifică.
Mai mult, în 5 decembrie 2019, la o dezbatere organizată chiar la minister, atât experți din INCDS cât și din ASAS (Academia de Științe Agricole și Silvice) au demonstrat științific că eșantionarea nu este corectă, că măsurătorile au la bază erori mari și că raportarea acestora la întreg fondul forestier național nu are nicio bază științifică.
După dezbatere, dl ministru Costel Alexe, în drumul său pentru candidatura la primăria Iașului și ca să dea vina pe PSD, a uitat că ce spune un ministru nu poate fi considerat doar o declarație politică și, contrar tuturor evidențelor, și-a asumat IFN afirmând că în România se taie ilegal 20 milioane(!) mc de lemn pe an!!!

Rezultatul? Comisia Europeană a înaintat procedura de infringement pentru România!!!
PS: A și plătit 23 milioane lei din bani publici pe studiul nevalidat științific, apropo de “DNA să vină să vă ia!”, a transmis Doina Pană.

1 COMENTARIU

  1. Fă Doina, pericolul pentru România in problema devastării pădurilor prin tăierile ilegale, despre care vorbesti cu atâta mânie proletară s-a produs in cei trei ani de guvernare PSD-istă si nu in cele trei luni ale guvernului PNL. Conform rapoartelor Garzii Forestiere, din ultimii 2 ani când Ministrul Apelor și Pădurilor a fost Ioan Deneș, numai in judetul Bistrita-Nasaud, taierile ilegale au crescut cu 24 la suta.
    Potrivit datelor prezentate in rapoartele reapective, garzile de mediu au semnalat cele mai mari hotii in acesti doi ani descoperite in judetul Maramures, de unde au disparut 110.000 metri cubi de lemne, urmat de judetul Bistrita-Nasaud, cu peste 30.000 mc furati si judetul Sibiu cu peste 20.000 mc . Si exemplele ar putea continua.

SPUNE-TI PAREREA