Viața și culoarea teraselor de pe Pietonalul “Liviu Rebreanu” din Bistrița a devenit azi un subiect de dispute pe facebook. Doris Rai a comparat Bistrița cu orașul Cluj, unde verva din centrul istoric este incomparabilă cu liniștea din micul nostru oraș. Ea a acuzat Primăria Bistrița că nu agreează terasele de iarnă.

“În prima fotografie, astăzi, pietonalul din Bistrița. În următoarele, tot astăzi, pietonalul din Cluj. Uitați-vă în fotografii și vedeți ce dă viață și culoare Clujului. Terasele. Terasele deschise chiar și iarna. Eu chiar nu înțeleg de ce pietonalul nostru este pustiu și trist jumătate de an. Din informațiile mele, am înțeles că Primăria Bistrița nu agreează terasele de iarnă și chiar nu înțeleg de ce, toată lumea ar fi câștigată. Primăria ar încasa bani din închiriere, comercianții ar face și ei ceva mai multe vânzări, nu ar sta la limita supraviețuirii o jumătate de an, iar Bistrița ar avea un centru viu, tot timpul anului.

Chiar nu trebuie să inventăm nimic și să căutăm soluții magice. Soluțiile sunt la îndemână. Vezi ce au făcut alții bun în țară, în străinătate și aplici. Dacă vrei cu adevărat un oraș viu, al tuturor bistrițenilor, mici oameni de afaceri, familii cu copii sau tineri în căutarea unui loc în care să savureze o cafea bună, vara sau iarna.

Multe s-ar fi putut face dacă ar fi vrut, dacă ar fi ascultat „stăpânii orașului” #voceacomUnitatii. Trebuie să ne facem auziți. Orașul ăsta, până la urmă e al nostru, nu al lor. Să-l facem cum ne place.

Weekend liniștit tuturor”, a spus Doris Rai.

Adrian Solcan o contrazice și spune că terasele nu se deschid iarna pentru că nu sunt rentabile, și nu pentru că primăria nu le-ar agrea.

“Doris Rai cu rubrica „minciuna săptămânii” În apropierea campaniei electorale, în spațiul public au apărut diferite personaje care emit ptăreri…și cam atât. Doris Rai, acest mesager netrimis, a început de ceva vreme o cursă după imagine și se folosește de orice și oricine pentru a crește notorietatea. După ce s-a aflat în gașca veselă a fostului PDL, cu funcție de director la la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, de unde a avut o contribuție egală cu zero în ComUnitate și, mai apoi, consilier județean, de unde a demisionat, tot cu realizări ce tind spre minus infinit, Doris Rai și-a luat în serios noul rol, acela de furnizor de mesaje, scrise de alții, pe Facebook. După atâtea eșecuri în administrație, Doris Rai a realizat că e mai simplu să zici ce s-ar putea face, decât să faci. Minciuna acestei săptămâni se referă la faptul că „Primăria Bistrița nu agreează terasele de iarnă”, acest lucru fiind complet fals. Chiar mai mult de atât, se permite amplasarea locurilor pentru fumat, după cum se poate vedea chiar din fotografia postată de aceasta.  Terasele iarna pur și simplu nu sunt rentabile din punct de vedere economic. Și dacă tot este să emitem păreri, eu cred că un oraș este însuflețit de către oamenii care trăiesc acolo și nu de „terase”. Știu că avem nevoie de modalități de petrecere a timpului liber, dar eu, spre deosebire de altcineva (wink, wink), chiar fără a scrie pe Facebook (uite că se poate să faci lucruri fără să anunți ) în anul 2019 m-am implicat activ în organizarea primului Street Food din Bistrița și am inițiat un club al tinerilor antreprenori care la rândul lor să genereze noi evenimente. 𝑬𝒔𝒕𝒆 𝒗𝒐𝒓𝒃𝒂 𝒅𝒆𝒔𝒑𝒓𝒆 𝒗𝒊𝒛𝒊𝒖𝒏𝒆, 𝒅𝒆 𝒂 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒂 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂 𝒍𝒆 𝒊̂𝒏𝒕̦𝒆𝒍𝒆𝒈𝒆. 𝑨𝒔𝒕𝒂 𝒊̂𝒊 𝒍𝒊𝒑𝒔𝒆𝒔̦𝒕𝒆 𝒍𝒖𝒊 𝑫𝒐𝒓𝒊𝒔 𝑹𝒂𝒊. Deși intenționează să candideze la Primăria Bistrița, cine îi ia banii pentru consiliere și mesaje sofisticate ar trebui să-i explice că like-urile nu înseamnă automat voturi pentru că, dacă ar fi așa, toate influencerițele de pe instagram ar conduce câte un oraș din România. Și nici bistrițenii nu-s atât de naivi încât să nu evalueze un om după realizările sale politice, administrative sau chiar personale. E drept că, în cazul de față, nu prea au ce evalua”, a răspuns Solcan.

1 COMENTARIU

  1. daca este sa fim corecti, nici pe vremea PDL nu era centrul vechi mai animat….ba chiar arata rau de tot.Acuma sa vi si sa compari un burg ca Bistrita cu un cntru universitare de talia Clujului este cam deplasat. Pana la urma Clujul a reusit nu prin prisma primarului, ci a intreprinzatorilor care au creat atractie catre zona centrului. La noi??? Samba? Lolita?, SH, placintarie???? cateva cafenele?? despre ce doamne vorbim???? centrele comerciale zumzaie……asta se consuma acuma!!!! pe pietonal sunt cateva magazine de perdele, de haine scumpe si neinteresante pentru tineri,sedii de partide si notari!!!!!!! ati vazut centrul Sibiului? cladirile vechi sunt localuri chic, care atrag prin atmosfera si antren!!!!!! cam rautacioasa remarca si gratuita atata timp cat nu prezentati o alternativa!!!

SPUNE-TI PAREREA