Reabilitarea celui mai important liceu din Bistrița, Colegiul Național „Liviu Rebreanu“, a devenit o miză importantă pentru politicienii bistrițeni, pe ultima sută de metri înainte de alegerile locale.

Finanțarea de 11,5 milioane de euro și formalitățile pentru reabilitare au fost rezolvate în perioada în care Daniel Suciu a fost vicepremier și ministru al dezvoltării.

Acesta anunța acum două săptămâni că a expirat și perioada în care se puteau depune contestațiii în ceea ce privește licitația pentru încredințarea lucrării, așa că urma doar să se semneze contractul.

Robert Sighiartău, secretar general PNL, a anunțat că acest contract a fost semnat, alăturând o fotografie cu el și ministrul actual al dezvoltării, Ion Ștefan.

„S-a semnat contractul pentru modernizarea clădirii principale a Colegiului Național Liviu Rebreanu.
Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a răspuns cu promptitudine tuturor clarificărilor pe care le-am cerut în privința investițiilor din județul Bistrița-Năsăud. Vom finaliza toate proiectele aflate în derulare și vom implementa noi investiții care să facă viața mai bună tuturor bistrițenilor.
Mă bucur că după mai bine de zece ani, de când a fost început acest proiect, vom începe lucrările la una dintre clădirile istorice de referință din municipiul Bistrița.
Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect și sper ca investiția să se realizeze în termenii stabiliți, iar lucrările să fie de calitate“, a transmis Robert Sigheartău.

 

Deputatul PSD, Daniel Suciu, susține că Robert Sighiartău a tergiversat semnarea acestui contract pentru că plănuia un eveniment prin care PNL Bistrița să facă un exercițiu de imagine.

„Ieri după masă nu am știu dacă să mă amuz, să mă supăr sau să mă enervez de ceea ce s-a întâmplat cu marele, în funcție, domn secretar general de la Partidul Național Liberal, domnul Robert Sighiartău. Prefer să mă amuz și să vorbesc despre acest subiect, semnarea contractului pentru modernizarea și reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu“ în acest registru, de amuzament.
Vreau să fac un scurt istoric. În 31 ianuarie vă spuneam că a expirat perioada de contestații și contractul puta fi semnat, din data de 31. De atunci au trecut două săptămâni, și vă mărturisesc că apoape în fiecare zi m-am interesat despre soarta contactului și semnarea acestuia la Ministerul Dezvoltării Regionale. Am aflat că din motivații pur politice, domnul Robert Sigheartău a pus puțin pe hold acest contract, pentru că își dorea să facă un eveniment, ori la Bistrița, ori la Minister.
În această săptămână m-am văzut cu domnul Robert Sigheartău la Parlament, l-am abordat direct și l-am întebat de ce tergiversează semnarea contractului.
Nu mi-a dat un răspuns, a început să zâmbească. I-am spus că nu mă interesează ce eveniment vrea să facă, să îl aducă pe domnul Ion Ștefan la Bistrița, să îi ducă pe toți de la Bistrița la minister, să îl ia și pe domnul Nelu Turc, să facă toată butaforia politică pe marginea acstui subiect. Doar că i-am atras atenția să se semneze cât mai repede pentru ca în această perioadă de iarnă să se poată face proiectarea, astfel încât, în primăvară, să se înceapă lucrările. Nu m-a surprins că domnul Sighiartău s-a dus la minister și și-a făcut două poze cu domnul ministru și cu repezentanții Companiei Naționale de Investiții. În schimb, vreau să vă spun ceea ce mă amuză cu adevărat.
Robert Sihiartău,în afară de competențele politice, a mai și activat în mediul economic. A făcut business. În calitatea domniei sale de patron de IFN-uri, dar și de firme care comercializează autoturisme, știe că atunci când încheie un contract, trebuie să fie prezente ambele părți. Trebuie să fie prezent reprezentantul, finanțatorul, în speță, Compania Națională de Investiții, care încheie un contract cu câștigătorii licitației. Nu vi se pare absolut normal acest lucru? Doar că în graba lui de a se lipi cu imaginea de acest subiect a uitat că a dat dispoziții timp de două săptămâni să nu semneze contractul și a uitat că la momentul oficial al semnării contractului trebuie să fie și constructorul. Așadar, tot ce s-a întâmplat aseară, nu are valore juridică“, a explicat Daniel Suciu, într-o conferință de presă.

SPUNE-TI PAREREA