“Bistrița trebuie să rămână un oraș curat! Sancționăm Supercom-ul pentru că nu-și fac treaba bine!”, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae. Acesta a verificat modul în care își face treaba firma de salubrizare și a dispus Poliției Locale să aplice amenzi.

“Acum trei săptămâni, am solicitat Supercom-ului măsuri concrete de îmbunătățire a activității de colectare, una dintre ele fiind și curățarea platformelor de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile. 

Am fost foarte ferm în solicitările mele și le-am solicitat o implicare mai mare și pe zona de măturat stradal și golire a coșurilor de gunoi stradal.

Am verificat din nou, în prezența celor de la Supercom în peste 20 de puncte de colectare, modul de implementare a acestor măsuri trasate de mine precum și modul în care-și îndeplinesc obligațiile contractuale. 

Din păcate, am observat doar o mică îmbunătățire în decursul celor trei săptămâni în activitatea lor, dar nesatisfăcătoare, comparativ cu așteptările cetățenilor.

Prin urmare am dispus  Poliției Locale, sancționarea companiei Supercom cu amenda de 25000 lei, ptr necurățarea platformelor de colectare și 4500 lei ptr faptul că în câteva locuri am găsit coșuri de gunoi stradal negolite de câteva zile.

Dacă la cererea mea de înlocuire a containerelor negre supraterane de deșeuri menajere deteriorate, au răspuns pozitiv și în câteva zile vin cele 100 de containere, nu pot să zic că nu au mai avut sincope în respectarea programului de ridicare a deșeurilor.

Periodic, voi verifica activitatea Supercom în Bistrița ca să mă asigur că-și îndeplinesc obligațiile contractuale conform caietului de sarcini și regulamentului de salubrizare.

Nu îmi face placere să dispun sancțiuni, dar lucrurile trebuie îndreptate în cel mai scurt timp.

Îi asigur pe cei de la Supercom că au în mine un partener, alături de tot sprijinul și colaborarea mea pentru a face din Bistrița cel mai curat oraș!”, a transmus Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA