În perioada 7-9 februerie 2020, polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud au derulat acțiuni preventive și de monitorizare a traficului rutier. Aceștia au constatat mai multe infracțiuni, pentru care au întocmit dosare penale.

La data de 9 februarie a.c., în jurul orei 00.10, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului.

În urma testării cu aparatul etilotest,valoarea indicată a fost 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii din Bistrița au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 7 februarie a.c., în Josenii Bârgăului, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr de 23 de ani, din Josenii Bârgăului, care conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Acesta a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În dimineața de 9 februarie a.c., în jurul orei 05.00, în parcarea unui supermarket din Năsăud, a avut loc un accident, soldat cu avarii. La fața locului s-a stabilit faptul că un autoturism a lovit un panou publicitar și o mașină parcată regulamentar, după care, șoferul vinovat a plecat de la fața locului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de la Ordine Publică și Rutieră au identificat șoferul ca fiind un bărbat de 33 de ani, din Năsăud. Acesta a fost invitat și s-a prezentat la sediul Poliției Orașului Năsăud, unde a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere cu alcoolemie, polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud.

La data de 8 februarie a.c., pe drumul național 17D, a avut loc un accident rutier soldat, din fericire, doar cu avarii. Conform verificărilor, un autoturism care circula pe raza localității Rebrișoara și care era condus de un tânăr de 23 de ani, din Cepari, a fost lovit din spate de un alt autoturism, condus de un bărbat de 50 de ani, din Rebrișoara.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că bărbatul de 50 de ani a consumat alcool, valoare indicată de aparat fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 9 februarie a.c., în jurul orei 17.16, un bărbat de 43 de ani, din Șintereag, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar rezultatul indicat a fost de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Bărbatul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, care a avut loc pe drumul național 17, între localitățile Beclean și Șintereag unde, conform verificărilor, ar fi pierdut controlul autoturismului pe care-l conducea și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. S-a ales cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

SPUNE-TI PAREREA