Culmea aroganței! Guvernul Orban 2 va avea aceeași componență ca Guvernul Orban 1, deși a fost respins cu cel mai mare număr de voturi!

E o sfidare la adresa Constituției, a Parlamentului și a cetățenilor. 

Asta-i România Anormală, aia în care un Președinte și un Partid pot să facă ce vor, pentru că așa au chef, iar societatea civilă e adormită!

Mai mult, este o atitudine schizofrenică în care PNL îl propune pe Orban premier, dar în același timp nu vrea să-l voteze pe Orban premier! #AșaCeva mai rar!

Oamenii care au votat PNL la europarlamentare și prezidențiale au sperat că acest partid își va asuma guvernarea țării și că vor aduce o schimbare. Și chiar au adus schimbarea, România nu a mai văzut o perioadă atât de neagră, de 30 de ani!

1. Au guvernat pe datorie. S-au împrumutat de 5 ori mai mult, la dobânzi mai mari (PSD: 2,6 mld. lei/pe lună, PNL 12 mld. lei/lună)

2. Au stopat investițiile începute în autostrăzi. (Au anulat proiectele pentru Comarnic-Brașov, Autostrada Nordului, Autostrada Unirii și Tg. Neamț-Iași-Ungheni și au subfinanțat Craiova-Pitești, Sebeș-Turda, Centura Bacăului, Podul de la Brăila în regim de autostradă)

Nimic pentru județul Bistrița-Năsăud! Nici un proiect!

3. Inflația a crescut.

4. Cursul valutar a crescut și el cât a fost PNL la guvernare.

5. Au crescut deficitul bugetar, depășind pragul de 3% acceptat în UE (PSD a lăsat 2,8%, PNL a închis 2019 cu 4,6%).

6. Au privatizat sănătatea! 

7. În 3 luni, cu toate că au spus NU Ordonanțelor de Urgență —> au dat 55!!!

8. 𝗭𝗲𝗿𝗼 fonduri pentru continuarea obiectivelor locale începute! 

9. 𝗭𝗲𝗿𝗼 alocații dublate!

10. 𝗭𝗲𝗿𝗼 pensii și salarii majorate!

Asta e pe scurt guvernarea PNL! Așa știu liberalii să facă politică pentru oameni!

Deci, Iohannis folosește PNL pentru a-și face jocurile politice de a obține toată puterea din stat și de a înlătura toate formele de opoziție.

Apoi, după guvernarea dezastruoasă a PNL, Iohannis  realizează că până la alegerile la termen partidul său va scădea abrupt în preferințele cetățenilor. 

Și… Vrea anticipate, pentru a obține votul cetățenilor înainte de prăbușirea iminentă a PNL.

… însă, eu tot mai cred că există niște oameni care n-au vălul pus pe ochi și văd bine bătaia voastră de joc!

Mihaela Ivan

SPUNE-TI PAREREA