Abia ieșite din iarnă, tendințele în ceea ce privește ținutele următorului sezon primăvară- vară 2020 vin cu o multitudine de opțiuni în materie de culori și croieli, astfel că este imposibil să nu te regăsești. Dacă te gândești deja la ce ținută să porți atunci când termperaturile din termometre vor începe să crească, iată mai jos niște idei, numai bune de notat.

În acest nou deceniu, tendințele de pornire sunt din ce în ce mai pasive și cu toții căutăm haine cu un impact de durată în garderobă. Croieli și culori îndrăznețe, cu un plus de feminitate, care, în același timp, se îmbină, cumva, cu simțul practic.

Cuvântul „realist” reprezintă tema generală. Un alt cuvânt cheie pentru moda de primăvară 2020 este „purtabilitate”, cuvânt folosit pentru a descrie hainele, având în vedere că aceasta este funcția lor de bază, dar este și un adjectiv folosit pentru a descrie estetica pentru primăvara 2020.

Unul dintre cele mai solicitate articole pentru primăvară, de exemplu, este cămașa simplă, albastră, alături de body-uri, rochii negre și costume relaxate. „Păstrează-l simplu, dar niciodată plictisitor“, este modul în care Lisa Aiken, de la Moda Operandi rezumă tonul acestui sezon. La celebrele prezintări, marea majoritate a colecțiilor au fost incredibil de purtabile,într-un mod nou și interesant: costumul, pantaloni scurți, cămașa albă,…”

Body-ul se întoarce în tendințe

Opțiunile care vizează expunerea unor părți ale corpului în diferite ținute, este din nou la modă. Dungile și decupajele sau stilul „dezbrăcat și elegant” reprezintă un concept izvorât din ideile inovatoare ale Donnei Karan, fondatoarea Seven Easy Peaces, o colecție a anilor 1985.

Aceasta, în esență, evidențiază faptul că puțin înseamnă mai mult, dar și eleganță, în condițiile în care știi cum să asortezi piesele vestimentare.

Stilul Safari sau the jungle look

Poate că acest trend este oportunitatea perfectă de a te reapropia de ceea ce înseamnă natura sau poate că moda se îndreaptă spre noi orizonturi care încurajează acest jungle look. De altfel, stilul safari a parcurs de-a lungul anilor un drum lung până să fie recunsocut, mai ales datorită versiunii anilor ’60 Yves Saint Laurent, modelat de Veruschka, recunoscut pentru interpretările mult mai modeste apărute în cadrul Boss, Gucci, Fendi, respectiv Max Mara.

Transparența

O mare parte din populația feminină se îndreaptă și spre acele variante sau piese vestimenatre care pun în evidență corpul sau anumite părți ale corpului. Motivele florale nu vor lipsi nici din următorul sezon, astfel că acestea s-au regăsit în multe dintre colecții. Creaţiile feminine, sexy şi pline de culoare, rochiile diafane, din tul transparent, albe sau negre sau cele în nuanţe de roşu intens sau galben, urmate de creaţiile înflorate au făcut deliciul publicului.

Chiar dacă unele dintre aceste variante pot fi uneori destul de clasice, nelăsând nimic la vedere, anul sezonul următor, designerii se vor axa pe un principiu vestimentar care nu doar că evidențiază corpul, ci și lasă ceva la vedere.

Ca urmare, transparența va fi încurajată, însă nu se va pune accent pe vulgaritate și indecență, ci pe eleganță și stil.

Culoarea roz

De reținut este faptul că unele dintre stilurile de pe catwalks au fost destul de cotate în trecut și iată că, din nou, acesta se va remarca și în cadrul trendului de primăvară-vară. Utilizarea din abundență a culorii roz este doar una dintre modalitățile de celebrare a puterii feminine. S-au prezentat rochii de bal supradimensionate, rochii de vara florale, multe volane, dantelă și croșet, pantaloni foarte scurti sau pantaloni largi, anii ’70 prin intermediul gulerelor, vestelor, a pantalonilor evazati.

Anii ’70

Nostalgia anilor ’70 se regăseste între cele mai importante tendințe din moda 2020, prin intermediul siluetelor alungite, a culorilor analogice, toate ilustrând perioada în care discoteca era pe un trend ascendent sau mișcările sociale câștigau teren peste tot în lume. Au fost văzute jachete lungi de inspiratie disco, rochii lungi aurite, pantaloni evazati, tricouri pe gat, rochii boho chic, turbane.

Cămașa albă

Ei bine, o cămașă albă este acel obiect vestimentar pe care orice femeie îl are în garderobă, măcar într-un exemplar. Însă astfel de cămăși pot ieși în evidență nu doar prin materialul din care sunt făcute, ci se pot pune în valoare, mai ales dacă sunt din bumbac, în mai multe moduri. Blazerele purtate relaxat cu jeanşi skinny sau mai largi au fost propunerile pentru ţinutele casual, de zi.

Fusta plisată
Tendința care se „prelungește” din toamnă, foarte potrivită, de altfel și în sezonul călduros. Au fost văzute astfel de fuste de impact care ofereau un aspect puternic cu un top, altele care ajungeau până în pământ, combinații dintre bluză și fustă sau fustițe plisate scolare.

Decupaje
Una din cele mai inedite tendinte moda 2020 sunt decupajele, văzute de altfel și la costumele de baie, care transformă aspectul sexy, într-unul mult mai revelator. Au fost văzute decupaje în imbracamintea street style, decupaje inedite la cămăsi; anumite decupaje au avut clar scopul de a aduce sex appeal. Au fost prezentate decupaje laterale sau peste decolteu. Sutienele la vedere, braletele, topurile decupate, reprezintă încă una din tendințele primăvăratice, mai ales dacă decupajele sunt mari si topurile cat mai sumare.

În materie de culori, galbenul a transmis mereu căldura din primăvară – vară, sugerând lumina soarelui. Această nuanță foarte puternică, adăugând o pată de strălucire în paletă de culori pentru 2020 din punctul de vedere al lui Eiseman, directorul Pantone.
De asemenea, albastrul clasic ne amintește de cerul albastru intens. ,,Classic Blue”, este o culoare care are o influență relaxantă.

Verde Biscay este o nuanță rece și răcoritoare, chiar acvatică, iar numele te poate duce cu gândul la călătorie, la vacanță. Denimul a fost descris ca o „nuanța super confortabilă” ca fiind ca o nouă pereche de blugi noi, pe care tocmai ai pus-o pe ține. ,,Coaja de portocală” este culoarea despre care Directorul Pantone că te duce cu gândul la tarta de portocale și care va fi destul de influentă în sezonul primăvară-vară 2020. Albul strălucitor, reprezintă elementul de bază, care poate fi, de asemenea, o nuanța preferată pentru primăvară- vară 2020 în combinații cu alte culori mai îndrăznețe. Pentru stilul casual această opțiune modernă poate lăsa impresia celui care o poartă de curat și impecabil.

Sursa foto: Pinterest.com

SPUNE-TI PAREREA