Peste 300 de membri și suținători ai Partidului Social Democrat au participat, în această după-amiază, la conferința municipală, un eveniment în cadrul căruia s-au ales noii lideri ai organizației municipale și a fost anunțat candidatul la Primăria Bistrița: Cristian Niculae, actualul viceprimar. Evenimentul a avut loc la Palatul Culturii și la el au fost prezenți liderii partidului: Radu Moldovan, președinte PSD BN, Nicolae Moldovan, președinte executiv, deputații Doina Pană și Daniel Suciu, senatorul Ioan Deneș, secretarul executiv Romeo Florian, șefa femeilor social-democrate, Camelia Tabără, noua șefa a femeilor din Bistrița, Marsineta Vaida.

În sală au fost și reprezentanți ai alot partide din Bistrița-Năsăud: Cristian Codărean, fost membru PSD, acum președintele Pro România Bistrița, Marius Armean (ALDE), Emil Neia Lăcătuș, președintele Partidei Romilor și reprezentanți ai UDMR.

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a vorbit despre guvernarea PNL și moțiunea de cenzură. Și-a reconfirmat, de asemenea, candidatura la șefia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

„S-a discutat foarte mult că acea moțiune a fost despusă doar pentru ca primari să nu fie aleși în două tururi. Că deja ne-am speriat și era mai, mai, mulți dintre noi, să dăm ortul popii că se aleg primarii în două tururi, că mari minuni se întâmplă. Sigur, ghinionul oricărui politician ipocrit și mincinos este internetul unde găsești cum, acum doi ani, țineau o pledoarie despre cât de important este să se schimbe legea ca să avem primari într-un singur tur, să facem economii, să folosim banii la sănătate, la educație. Dacă vrem să fim corecți, să ne uităm la datele statistice. Undeva la 80%, primarii României, indiferent de partid, îndeplinesc condițiile pentru două tururi. Adică depășesc 50% +1 din alegători din primul tur. O să spun foarte puține lucruri despre alegerea președinților de consilii njudețene pentru că le-am spus de foarte multe ori. Mă bucur într-un fel, într-un fel sunt trist că foarte mulți colegi și prin Consiliul Județean sunt foarte bucuroși gândindu-se că nu o să mă mai vadă după iunie. E, uite că Dumnezeu le potrivește de fiecare dată atât de bine, încât oricât de mult ar vrea oamenii să le încurce, nu le iese. De ce nu le iese? Au spus nu punem în asumarea răspunderii alegerea președinților că, în cazul în care vor depune ăștia moțiune de cenzură, să nu ne pice și asta. Facem o șemecherie cu ordonanța de urgență. Ce să mai spun, au ajuns până la nivelul de nebunie în dorința lor de a cumula din ce în ce mai multă putere. Prin ordonanță de urgență voiau să schimbe modul în care cetățenii își aleg preșdeintelel consiliului judeețan, să le ia minimum de drept democratic pe care un cetățean îl obține într-un stat de drept, acela de a-și alege prin vot direct conducătorul: primar, președinte de consiliul județean, preșdeinte de țară sau ce o fi. Asta e o restrângere de drepturi“, a declarat președintele Radu Moldovan.

„Dacă ar fi de caracterizat, în perioada ultimilor doi ani, activitatea organizației municipale PSD, putem folosi multe atribute: muncă, echipă, implicare, responsabilitate Cred că, în prezent, PSD Bistrița este mai viu și mai deschis față de oameni. Desigur, mai avem multe lucruri de făcut pentru a ajunge o organizație performantă.
Dacă anii trecuți vorbeam despre performanță, acum trebuie să vorbim despre lecție electorală. Anul 2019 a fost un an extrem de greu pentru Organziația Municipală PSD Bistrița, deși s-a muncit foarte mult. Am suferit o înfrângere usturătoare.
Guvernarea PSD din perioada 2016-2019 a realizat cele mai multe măsuri de reforme sociale și economice din România.
Salariul minim a crescut, pensiile au crescut, investițiile au crescut, am stopat migrația medicilor, am redus fiscalitatea, stimulând, astfel, dezvoltarea economică. În Bistrița, derulăm investiții de peste 120 de milioane de euro în toate sectoarele importante. Bistrița este pe primul loc la atragerea de fonduri europene, într-un clasament raportat la numărul de locuitori.
Derulăm, în acest moment, cel mai ambițios proiect în infrastructura pentru educație desfășurat vreodată la Bistrița: șapte școli și două grădinițe se reabilitează și se modernizează cu fonduri eurpene și guvernamentale nerambursabile. Valoarea totală a proiectelor depășește 37 de milioane de euro.
Suntem campioni la reabilitări termice și acestea aduc beneficii în buzunarele bistrițenilor. Vom avea 130 de blocuri reabilitate, ceea ce înseamnă 6200 de apartamente. 20 000 de bistrițeni plătesc cu 40% mai puțin la factura de utilități, orașul arată mai frumos cu aceste blocuri reabilitate și am redus poluarea. Dezvoltăm și infrastructura rutieră, care este o prioritate pentru mine.
În 2019, am asfaltat 47 de străzi, în 2020 asfaltăm alte 50 de străzi. Intrăm în lucru cu proiectul Linia Verde, centrul intermodal și pistele de biciclete, proiecte ce vor schimba total filosofia utilității urbane din orașul Bistrița.
Putem spune că noi, Organizația Municipală PSD Bistrița, ne-am învățat lecția dată de bistrițeni.
Vom fi în continuare în slujba cetățenilor, vom continua să facem proiecte pentru ei, pentru binele orașului. Vom merge înante, vom munci mai mult pentur oameni, mai învățați, mai experimentați și mai eficienți“, a declarat Cristian Niculae.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA