Sindicatul Național al Gărzii Naționale de Mediu dorește să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că au trecut trei săptămâni de când Garda Națională de Mediu nu are încă un comisar general numit în funcție, transmite liderul de sindicat al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Andreea Husu.

În aceste condiții, activitatea instituției este serios afectată și riscă să intre în blocaj în situația în care nu există un ordonator de credite și un buget aprobat pentru anul 2020. La această dată, insituția nu-și poate onora plățile aferente diferitelor contracte pe care le-a încheiat cu furnizorii (energie electrică, combustibil, asigurări și reparații pentru autoturismele din dotare, servicii de telefonie mobilă și internet, gaze, etc.) și nu poate reînnoi contractele care au expirat la sfârșitul anului.

Mai grav, este faptul că, în lipsa unui ordonator de credite, suntem în situația de a nu putea emite deciziile de salarizare conform art. 38, alin (4) din Legea nr. 153/2017, începând cu data de 01.01.2020. Astfel, există riscul ca angajații Gărzii Naționale de Mediu să nu își poată primi drepturile salariale aferente lunii ianuarie, în data de 10 februarie 2020, așa cum este stabilit prin ordin de ministru.

Având în vedere cele menționate, SINDICATUL NAȚIONAL AL GĂRZII NAȚIONALE DE MEDIU solicită rezolvarea cu celeritate a acestei situații și intrarea de urgență pe un făgaș normal de funcționare a instituției.

În cazul în care Guvernul României, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor nu vor găsi soluții, există riscul ca activitatea insituției să înceteze, cu toate repercursiunile ce rezidă din această situație.

Foto: arhiva

 

 

1 COMENTARIU

  1. D’apoi, este prostia prostiilor si magaria magariilor, DACA DREPTUL DE SEMNATURA SI DE ORDONATOR DE CREDIT IL ARE EXCLUSIV seful unitatii respective . Ar trebui ca acest drept, sa-l aiba in mod ierarhic de sus in jos, cel putin 2-3 persoane cu functii de conducere, astfel “urmatorul ” din lista , sa poata semna , daca ” primus ” lipseste motivat . SUNTEM NISTE NATARAI NATIONALI in meterie de contabilitate si administrarea patrimoniului pe care-l avem !

SPUNE-TI PAREREA