După 48 de ore, în cursa lungă la care participă Tibi Ușeriu, Yukon Arctic Ultra, au mai rămas 15 concurenți. La această oră, în zonă se înregistrează aproximativ -15 grade și Tibi se află pe locul doi, după elvețianul Fabian Imfeld.

LIVE TRACKING!

El este odihnit și cu moralul ridicat, conform celor mai recente informații publicate de Tășuleasa Social:

„Dupa 48 ore de cursa au mai ramas 15 concurenti in proba lunga.
Temperaturile scad treptat pe masura ce merg spre nord. Ziua sunt cam -20 grade iar noaptea scade sub -30, iar organizatorii spun ca temperaturile vor scadea si mai mult.

Dupa incidentul din 2018 cand unui sportiv italian i-au degerat membrele (in final i-au fost amputate), regulile sunt extrem de dure in aceasta cursa : la cel mai mic semn de degeratura esti scos din cursa.
Concurentii stiu asta, sunt foarte atenti, dar totusi se mai intampla. Au fost deja 3 cazuri, desi deocamdata temperaturile nu sunt foarte scazute.

In primele 24 ore Tibi a parcurs 100km, depasind cu mare bucurie locul in care anul trecut a fost oprit. Merge calculat, nu forteaza deloc. Dupa 40 ore a ajuns la Braeburn (km150), iar dupa un somn bun a plecat mai departe.

Foto: facebook Tășuleasa Social

In fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleti : Tibi al nostru si inca doi din Elvetia. Locul in clasament se schimba deocamdata functie de orele de somn.
Tibi doarme atunci cand simte nevoia, nu asteapta sa ajunga in punctele de control. Este obisnuit cu frigul asa ca isi poate gestiona cursa asa cum doreste, ceea ce este un mare avantaj.
Elvetianul Fabian e coleg de suferinta cu Tibi, anul trecut a fost oprit si el pentru degeraturi. Se deplaseaza cu viteza mare intre punctele de control, dar nu doarme pe traseu, prefera sa doarma in punctele de control, asa ca sta mult in puncte.
In acest moment Fabian si Tibi sunt singurii care au plecat din Braeburn, iar Fabian are un avans de aproximativ 3 ore. Tibi este bine odihnit si cu moralul ridicat.
Suntem surprinsi si noi cat de calculat merge Tibi, este pentru prima data cand nu sare la lupta din start. Asteptam in orele care urmeaza un nou telefon de la Tibi, asa ca revenim cu informatii de indata ce le avem.

Oameni dragi, oameni frumosi, va multumim ca sunteti alaturi de Tibi si de noi“

SPUNE-TI PAREREA