Mihaela Ivan, consilierul președintelui CJ, Emil Radu Moldovan, explică neregulile privind statutul ministrului sănătății în raport cu angajamanentul față de clinica privată Polisano.

„Dragă Ludovic Orban,
Am înțeles că n-ai înțeles care-i baiu de la Ministrul Sănătății, așa că m-am gândit să-ți fac rezumatul. După aceea își spun și cine-i ANI și încă ceva super tare, dar așa…printre rânduri.

La doar trei zile de la instalarea în funcție, Ministrul Sănătății Victor Costache se angajează la Clinica Polisano, 10 ore/ săptămână.
Sincer, atunci când te decizi că vrei să te faci ministru, tre’ să te gândești și la faptul că nu o să mai ai timp să lucrezi altceva.
Ar fi indicat să te dedici acestei munci. (Punct)

Revenind! Contractul și actul adițional cu clinica Polisano Sibiu conțin obligații ale angajatului Costache, care intră în coliziune cu prevederile Legale, cu jurământul din Constituție și cu atribuțiile ministrului Costache.

❗️Adică, ministrul PNL- Victor Costache este obligat prin codul etic să fie ”independent și imparțial” și ”să aibă o atitudine obiectivă, neutră față de orice interes economic”.
E clar, până aici?

Năcazu’ e că ACTE din Ministerul Sănătății arată clar că ministrul Costache DEJA și-a favorizat angajatorul privat de-o manieră care ar reclama, inclusiv o INVESTIGAȚIE PENALĂ!

Costache a introdus în mod fraudulos de la calculatorul său trei clinici private, printre care Clinica Polisano Sibiu, în modificarea unor Ordine de Ministru care stabileau finanțarea pe bani publici a Acțiunilor Prioritate ATI și Cardio‼️

❗️E GRAV❗️
Avertizat că favorizarea propriului spital este flagrantă, Victor Costache a încercat să-și acopere ilegalitatea – a eliminat modificările pe care le făcuse și a precizat în actul normativ că lista poate fi modificată prin ordin al ministrului.
Așadar, angajarea ministrului Costache la o clinică privată pe care a favorizat-o prin deciziile sale ministeriale îndeplinește toate condițiile unei infracțiuni. Vezi ➡️ Art. 301. Cod Penal.
E de rău, să știi! E cu 5 ani de…

În plus ministrul Costache-plătit din bani publici, minte public când încearcă să-și justifice statutul de salariat la POLISANO susținând că opereză gratis.
În realitate este plătit lunar cu 20.512 lei/brut- 4.250 €, după cum e scris negru pe alb în contractul său de muncă.
Domnule Orban și Iohannis, cum poate ministrul Sănătății Costache, din guvernul liberal să fie independent și imparțial când este plătit cu mulți bani de un spital privat și față de care s-a obligat contractual să fie fidel ⁉️

ASISTĂM LA UN PROFUND ȘI GRAV CONFLICT DE INTERESE!

Eu #NumaZic că ideea asta de privatizare a Sănătății e bolnavă și băieții ăștia deștepți de data asta au greșit ”operația”.
__________

Văd că nu știți cine-i #ANI. Nu-i tanti de la 2, că ANI asta e acolo, la București.
Este Agenția Națională de Integritate. Adică, o instituție ce exercită un control administrativ, specializată în verificarea averilor dobândite în timpul exercitării unei funcții publice, conflictelor de interese și a incompatibilităților.

Totuși, domnu’ Orban, Iohannis & Co #PasCuPas vă arătați incompetența și incompatibilitatea cu guvernarea, cu nevoile oamenilor.“

1 COMENTARIU

  1. Încă un articol (bine) plătit de domnișoara Ivan.
    Pe lângă ca nu scrie corect, se folosește de absolut orice ca să își „crească” imaginea.
    Pentru ca „oamenii au nevoie de oameni ca să crească”. Adică, pe spinarea altora,ea creste. Bine, ea a mai zis și ca oamenii se mănâncă între ei. Amuzant cum vorbește ea pe fata despre ea însăși și nimeni nu se prinde! Mai puțin cei care o cunosc cu adevărat! Nu mai manca oameni, domnișoară Ivan, ca să crești! Ca dai în „obezitate” morbida!

SPUNE-TI PAREREA