Plutonierii majori Greab Rareș – Cornel de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și Ceșa Dumitru – Pavel de la Secția de Pompieri Năsăud au fost premiați astăzi, în aplauzele colegilor, de către prefectul județului Bistrița – Năsăud, domnul Stelian Dolha, respectiv vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, domnul Vasile Puica.

„Sunt tineri ambițioși, extrem de pasionați de ceea ce fac zi de zi in slujba comunității lor și noi toți ne mândrim cu ei!”, a transmis ISU Bistrița.

Greab Rareș a intervenit, anul trecut, la un incendiu în Prundu Bârgăului, izbucnit într-unul din blocurile de locuințe și au reușit să scoată dintr-un apartament inundat de fum o femeie al cărei pat ardea mocnit. Femeia a suferit arsuri și din locuința sa au ars mai multe piese de mobiler. Din fericire, intervenția pompierului a fost vitală pentru femeia de aproximativ 70 de ani.

Ceșa Dumitru a fost salvatorul unui copil din Dumitra care a suferit un accident grav de tractor. Utilajul era manevrat de un bărbat din localitate, pe o pantă abruptă, și s-a răsturnat. Copilul a suferit răni grave și a fost transportat la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mureș cu un echipaj aerian SMURD. Până la sosirea elicopterului, echipajul de prim ajutor din care făcea parte Ceșa Dumitru a făcut eforturi pentru stabilizarea/intubarea copilului în vederea transportării.

SPUNE-TI PAREREA