Deputatul PSD, Daniel Suciu, a făcut o serie de declarații referitoare la alocările financiare către primăriile din județ. Daniel Suciu s-a referit la formula de calcul prin care s-au împărțit sumele de la Finanțe.

„Am văzut o conferinţă de presă la care au participat patru mucenici. Unul dintre ei se lăuda că a fost coleg de an cu ministrul Dezvolării Regionale, celebrul domn grindă, celălalt este un primar din judeţul Bistriţa-Năsăud dublu trimis în judecată (n.r – Traian Ogâgău), celălalt este consilierul primarului trimis în judecată (n.r – Florin Moldovan), iar celălalt este însuşi preşedintele PNL B-N, bugetar de lux (n.r. – Ioan Turc). Mă mir foarte tare cum şi-au asumat să vină în faţa presei şi să dea din umeri vizavi de alocarea bugetului pe 2020. Mă mir că au îndrăznit să ridice problema alocărilor de la Consiliul Judeţean. Chiar mă mir că au avut această îndrăzneală, în condiţiile în care, domnule Nelu Turc, pentru prima dată în cei 30 de ani, formula magică pe care PNL a găsit-o de alocare a fondurilor dă municipiului Bistriţa zero lei.

Îl somez pe potenţialul candidat la Primăria Bistriţa, ca împreună cu ministrul Câţu, cu noul director de la Finanţe, cu Sorin Hangan, Diana Morar, cu Ioan Peteleu, să vină să ne prezinte minunata formulă bazată pe ştiinţă şi pe calcule financiar-bugetare prin care Bistriţa, pentru prima dată în istorie, primeşte 0 lei de la bugetul de stat”, a declarat deputatul Daniel Suciu.

„Să ne explice toţi finanţiştii liberali cum şi care este formula prin care trei oraşe cu aceeaşi suprafaţă, populaţie, au alocări atât de diferite. Foarte bine că Sângeorz Băi primeşte 7,2 milioane lei, dar cum de un oraş primeşte aproape dublu faţă de celelalte două la un loc şi municipiul Bistriţa 0. Dacă domnul Turc avea vise că se pricepe la administraţie şi doreşte să fie primarul municipiului Bistriţa, vreau să iasă pe stradă şi să le spună bistriţenilor lui dragi de ce merită 0 lei, în condiţiile în care mare parte din activitatea economică se desfăşoară în municipiul Bistriţa”, a declarat deputatul Suciu.

1 COMENTARIU

  1. Du-te si te culca, voi ce ati facut cu primariile pnl, usr, pmp?
    Nu va este rusine?
    Cui ati dat bani de la guvern?
    Cine dracu va mai baga in seama?

SPUNE-TI PAREREA