Ca la fiecare început de an, discuțiile despre bugetele alocate unităților administrative de către Guvern și Consiliul Județean stârnesc dispute între partide. După ce liberalii au criticat modul în care Consiliul Județean a alocat banii, deputatul Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării, le-a cerut liberalilor explicații privind fondurile alocate de la Guvern.

„Mă mir foarte tare cum și-au asumat ieri să vină în fața presei și să dea din umeri vizavi de alocarea bugetului pe 2020. Mă mir că au îndrăznit să ridice problema alocărilor de la Consiliul Județean. Chiar mă mir că au avut această îndrăzneală în condițiile în care, domnule Nelu Turc, pentru prima dată, în 30 de ani, formula magică pe care PNL a găsit-o de alocare a fondurilor dă municipiului Bistrița zero lei. Îl rog, îl somez pe candidatul potențialul candidat la Primăria Bistrița, ca împreună cu ministurl Câțu, cu noul director de la finanțe, cu cine crede domnia sa, să vină să ne prezinte minunatat formulă bazată pe știință și calcule economice prin care Bistrița, pentru prima dată în istorie, primește zero lei de la bugetul de stat. Nu înțeleg, chiar nu înțeleg care este această formulă.
În prelungirea formulei magice, vreau să ne explice toți finanțiștii liberal și, începând cu Câțu, Turc și cine mai vor ei, care este formula prin care trei orașe cu aceeași suprafață, aproape cu aceeași populație, au alocări atât de diferite. Foarte bine că Sângeorz Băi primește 7 milioane de lei, foarte bine. Dar cum de un oraș primește dublu aproape față de celelalte două orașe la un loc și municipiul Bistrița zero. Dacă domnul Turc avea vise că se pricepe la administrație și că își dorește foarte mult să fie primarul municipiului Bistrița, vreau să iasă pe stradă și să le spună Bistrițenilor lui dragi de ce merită zero lei“, a spus Daniel Suciu.

1 COMENTARIU

  1. Au primit ceea ce au meritat , ca toti s-au dus in ” masa ” si au votat cu PNL … si li s-a parut ” ciuma rosie ” … fara sa se gandeasca ca ” ciuma neagra” este mai ceva decat asta din China !

SPUNE-TI PAREREA