Numărul de mașini înmatriculate în Bistrița-Năsăud, dar și numărul mașinilro care tranzitează județul, sunt în creștere.
În raportul IPJ BN pe anul 2019, este subliniată creşterea constantă a numărului de autovehicule înmatriculate în judeţul Bistriţa-Năsăud (+8632 față de anul 2018) și a deținătorilor de permise (+2694 față de anul 2018), precum și a volumului de trafic pe DN17, la care se adaugă numărul mare de autovehicule care tranzitează județul Bistrița-Năsăud pe DN 17, care face legătura dintre Republica Moldova și țările din Europa Centrală și de Vest sunt factori esențiali care contribuie la factorii de risc rutier din județ.
ÎN anul 2018 erau în evidențele IPJ BN un număr de 111.124 auto înmatriculate, acest număr fiind unul în creștere față de ultimii patru ani cu peste 32.000 de înmatriculări. La finalul anului 2019, în Bistrița-Năsăud figurau 119.725 de autoturisme înmatriculate, la care se adaugă mașinile care tranzitează orașul.
Tot la final de 2019, în Bistrița-Năsăud au fost contabilizate în evidențe un număr de 123.804 „șoferi”, mai mult cu 2.694 decât la sfârșitul lui 2018.

1 COMENTARIU

  1. Fiti siguri ca daca nu mergeau ” lacustarii ” in strainatate sa faca ” hevuroi “… nu puteau sa-si cumpere si nu aduceau toate gioarsele aici in Romania . Problema este ca deja in Romania, dat fiind faptul ca oamenii nu mai gasesc un loc de munca aproape de casa … si majoritatea ” exploatatorilor de sclavi ” nu vor sa duca-aduca muncitorii la si de la lucru pe cheltuiala lor, o masina este deja o necesitate , apoi si place unor si ba . Bine-nteles ca celor fara masina … in ” gat ” le stau toti cei care au …
    Cine credeti ca va merge la un ” stapan de sclavi ” sa munceasca pe salar minim pe economie si sa faca naveta pe banii sai de la mama poznii de undeva de la ” granitza ” judetului sau aiurea oriunde altundeva … ? ! Degeaba se tot plang ” acesti ” eploatatori ” care ar dori sa traga pielea jos de pe bietii oameni, numai sa aiba ei ” profit “… desi nu-i tin baierele de la nadragi … !

SPUNE-TI PAREREA