Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost probleme cu bugetul pe primul trimestru al DGASPC, din cauza nealocării banilor de la Guvern.

“Având în vedere modul dezastruos în care arată bugetul pentru anul 2020, dacă nu aveam aceste fonduri pe Programul Operațional Regional, ne puteam întâlni să vorbim despre politică. Pe lângă tăierea cu 23 la sută a bugetului, am constatat că pentru prima dată în ultimii 30 de ani, onor guvernul multinațional – bancar Orban nu a asigurat nici măcar pentru primul trimestru banii de funcționare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Nu am primit nici măcar 25 la sută din bugetul pentru DGASPC. Împreună cu colegii din Consiliul Județean, după mai multe căutări, tăieri și permutări, am reușit și o să venim în fața consilierilor județeni cu un buget prin care vom asigura, cu contribuția majoră a Consiliului Județean, deși obligația este a Guvernului să asigure 90 la sută din bugetul DGASPC… vom asigura funcționarea acestei instituții vitale în primele 6 luni.

Dar, în această situație, eu îmi pun întrebări. Îl văd pe acest domn pletos, că nu vreau să îi pronunț numele, care ne tot explică ce face cu 40-50 de miliarde pe care le-am împrumutat… ba face anticipate, ba face 14 tururi… nu știu cum le face, dar funcționarea statului român și grija pentru cetățenii aflați în situații delicate nu o poartă nimeni. Eu sunt curios cum ar arăta acel domn, împreună cu tovarășul Orban, cu domnișoara cealaltă blondă, în fața unui asistent maternal, care are 3-4 copii, dintre care doi cu handicap, cărora nu le-a asigurat banii din buget”, a declarat Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA