Garda se intervenție Sîngeorz Băi a intervenit în localitatea Cormaia la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit și o anexă. 

În sprijin au fost direcționate un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere  si un echipaj de pompieri cu autospeciala de intervenție la înălțime de la Secția de Pompieri Năsăud.

De asemenea, au fost alocate echipaje de pompieri voluntari de la SVSU Maieru, Rodna și Ilva Mică.

Două persoane în vârstă de 18 ani și 42 de ani au primit asistența medicală din partea paramedicilor, prezentau atacuri de panică și ușoare intoxicații cu fum, dar nu s-a impus transportul acestora la spital.

Intervenția a durat aproximativ 4 ore și jumătate, mai ales din cauza cantității mari de materiale combustibile din cele două anexe afectate de incendiu. 

Prioritatea pompierilor militari și voluntari a fost protejarea casei de locuit. Au fost afectate un perete lateral și o parte restrânsă din acoperiș.

Suprafața totală afectată de incendiu este de aproximativ 200 mp ( două anexe ).

În anexe erau adăpostite mai multe animale: ovine (100)  și porcine (30), majoritatea dintre ele fiind evacuate de proprietari și vecini până la sosirea pompierilor. Până la final, toate animalele au fost scoase vii.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric la instalația uneia dintre anexele cuprinse de incendiu.

SPUNE-TI PAREREA