CS Gloria Bistrița-Năsăud a câștigat astăzi, cu Odense Handbold, din Danemarca, într-o partidă din Cupa EHF la handbal feminin. Bistrițencele au învins cea mai bună echipă din grupă, după un meci fabulos, în care portărița Nenezic, interul Vasileuskauya și extrema Costa au fost magistrale.

La fel ca în Danemarca, Gloria a reușit o primă repriză excelentă, conducând ostilitățile în teren. Duelul s-a dus între cele două apărări foarte bine închise, care au făcut ca, după primele 10 minute, scorul să fie doar 3-2. Echilibrul s-a menținut până la pauză, după primele 30 de minute gestionate bine de elevele lui Pașca, care au intrat la cabine cu avantaj minim, de 13-12.

Dar nu prima repriză îi îngrijora pe suporterii bistrițeni care au umplut sala până la refuz și au ridicat ratingul la TVR, ci partea secundă, când Gloria a avut serioase probleme în ultimele meciuri cu adversari tari. Mutarea genială a lui Horațiu Pașca, care a introdus-o la pauză pe Nenezic în poartă avea să facă diferența. Portărița din Muntenegru a fost magnifică pentru Bistrița și un coșmar pentru daneze, apărând tot, inclusiv 7 metri la Groot. Într-o atmosferă incendiară, jucătoarele Gloriei au avut moral de fier, au luptat pentru fiecare minge, s-au ridicat după fiecare greșeală și au crezut în victorie până la final. Danezele, favorite la câștigarea Cupei EHF, s-au văzut depășite, dar nici introducerea campioanei mondiale Tess Wester în poartă n-a mai schimbat soarta partidei pe final! Un final de povestit peste ani! În minutul 57, Gloria avea 3 goluri avans, 23-20! Karen Brodsgaard, antrenoarea danezelor, cere time-out! Offendal înscrie de la 7 metri, Vasilleuskaya marchează pentru Gloria și, din nou, Offendal aduce Odense la un gol diferență, tot din 7 metri, 24-23, cu 52 de secunde înainte de final. Pașca simte gustul victoriei, cere time-out și îi iese. Ardean Elisei înscrie, cu o incursiune spectaculoasă și aduce victoria! 25-23! Ce meci, ce evoluție, ce suspans!

Gloria bate pe Odense, face 4 puncte și reintră în cărțile pentru calificarea din grupe, după cea mai importantă victorie din istoria handbalului feminin bistrițean.

VEZI AICI MECIUL VIDEO INTEGRAL!

Pentru Gloria au înscris: Natallia Vasileuskaya 8 goluri, Mariana Costa (6), Daniela Rațiu (5), Nicoleta Dincă (3), Valentina Ardean Elisei (2), Laura Pristăvița (1).

Pentru Odense Handbold au înscris: Freja Cohrt (7), Nycke Groot (4), Trine Ostergaard (4), Stine Jorgensen (2), Ingvild Kristiansen (2), Nadia Offendal (2), Mie Hojlund (1), Kathrine Heidahl (1).

Arbitri: Pinar Unlu Hatipoglu și Mehtap Simsek (Turcia). Observator: Stepan Partemian (Grecia).

foto: CS Gloria

SPUNE-TI PAREREA